Vakikentällemme ilmaantui jalkapalloa pelaavia pikkupoikia Taigan ollessa paikallamakuussa ja minun pysytyttäessä ruutua. Taiga alkoi haukkua palloilijoille, muttei noussut. Kenttä, missä treenaamme ei ole mikään koulutuskenttä, joten keräsimme kamamme ja lähdimme toiselle kentälle, missä oli vähän vähemmän häiriötä. Upeaa, ettei Taiga noussut vaikka pojat potkivat palloa aika lähellä koiraa.

Taiga istui rauhallisesti, kun tein ruudun ja merkin. Ensin otettiin luoksetuloa. Tuppaa edelleen törmäämään, mutta paranee koko ajan. Ei ainakaan istu enää vinoon kuin erittäin harvoin :-). Ruutu meni vähän hakemiseksi. Taiga tutki taas kulmamerkkejä aktiivisesti, vaikkemme olleet merkkiä vielä ennen ruutua treenanneetkaan. Kun merkkiä ei ole, ei Taiga myöskään ole tutkinut kulmatollppia. Nyt laitoin palkan ruudun keskelle naksuttimen päälle, jottei koiran tarvitse haeskella palkkaa sen enempää. Meni ok. Pitää vielä hioa ruudun opettamistapaa..Pyrin myös palkkaamaan koiraa kädestä, kun se ottaa kontaktin ruudussa ollessaan.

Merkkiä treenatessa palkka oli merkin takana. Meni hyvin merkille ja hogasi myös palkan sijainnin nopeasti. Tämänkin opettamista pitää tarkastella eri opetustapojen valossa

noudon palautukset ok. Aluksi vein kapulan n. viiden metrin päähän ja koira lähti hyvin ja toikin ok, mutta viettiä, viettiä, viettiä lisää. Treenattiin sitten vietin noston jälkeen kapulan pitoaja se menikin hyvin. Oli 500 grammainen käytössä. Palautti oikein kivasti istuen suoraan eikä törmännyt. Ennen repulle palkkaamista vaadin vain katsekontaktin.Repussa tänään jalkapallo ja leikki maistuikin :-)

Palkkasin jonkin verran myös perusasennoista. Vähän meni arpomiseksi tuo sivulle tulo: koira tarjosi mitä vinompia istumisia. En sanonut mitään siirryin vain uudelleen ja annoin uuden käskyn. Loilotusta esiintyy helposti sivullesiirtymisessä..Pitää alkaa karsimaan sitä(kin) pois..

Taigalla tuntuu olevan treeneissä oikein hauskaa. Vietti hyvä ( välillä menee jopa vähän yli ) ja koira pitää hyvin kontaktia myös liikkeiden välillä :-). Vaikka nyt ollaan tehty viime päivinä paljon toistoja liikkeissä, se ei tunnu häritsevän koiraa. Toivottavasti onnistun säilyttämään sen motivaation :-)