Iltpäivälenkillä paikallamakuu koirapuiston vieressä, Viki mukana leikkimässä häiriökoiraa ;) Pidin joku 2½ minuuttia. Tosi hienosti meni nyt! Eka maahanmeno oli hidas, jolloin otin uudelleen ja nyt paiskautui vauhdilla maahan -> palkka. Oli tosi rennosti, vaikka Viki juoksenteli ym. Ei liikoja muuta ympäristön häiriötä. Kehuin ja palkkasin maassa ja vapautin :-)

Myöhemmin illalla mentiin "uudelle" omalle kentälle, eli sataman parkkiksen takakulmaan. Tosi bueno paikka, miksiköhän en ole sitä aiemmin tajunnut..Paljon tilaa, ei juuri häiriötä ja hyvin valaistu :-) Koiran sidoin aluksi tolppaan ja rakensin ruuduun. En antanut mitään käskyä jättäessäni ja muutama haukahdus pääsi koiralta.Sama treenin loputtua, kun purin ruudun. Mitään syytä pöhkäämiseen ei ole, joten taitaa mennä protestin piikkiin(?).

Aluksi otin perusasentoja+askeleita. Koira oli heti messissä, tosi hyvät siirtymiset ja paikallaan käännökset! Käännökset myös liikkeessä olviat hyviä, oikealle suorastaan erinomaisia. Hyvä oli myös peruutus :) Palkkasin myös yhdestä-kahdesta liikkeellelähdöstä. Täyskäännös on kokemassa uutta renessansia..Taiga on nyt ottanut perseenheilautuksen omakseen, joten tarjoaa sitä myös täyskäännökseen. Mikäs siinä, liike vain vaatii hiontaa, jotta se olisi terävä. Seläntakaa kierto onkin epävarma, koska koira voi keksiä matkalla jotain..Joka tapauksessa hyvä seuraamistreeni :) Sitten otettiin luoksetuloja (eteenistumisia): olivat tosi hyviä. Taivutin vähän omaa kropaa taaksepäin ja eteenistumiset olivat tiiviitä ja luotisuoria! :-)) Tosi hyvä! Palkka suusta, koira osaakin jo odottaa sitä. Tämän jälkeen muisteltiin vähän pysähtyviä. Nyt on tullut varmuuttaa lisää, sen voi jo varmaan sanoa *koputtaa puuta*. Otetiin ensin pari kertaa liikkeestä maahan naksulla. Menee hyvin ja nopeasti, kuten yleensä. Sitten seisominen samalla idealla heti palkka: tomii. Lopuksi istuminen, ekä ogelmia tässäkään :-) Kaikki siis onnistui ja halusinkin palkata aina samantien vahvistamisen vuoksi. Pitää muistaa käskeä selvästi, niin koira tietää, mitä sen kuuluu tehdä. Valmistavat osuudet olivat myösupeita! Hyvä Taiga! :-)

 Sitten siirryttiin ruutua tekemään, missä palkka oli valmiina purkin kannen päällä takarajalla. taiga oli vähän treenin alussa kyylännyt ruutua ja nyt meinasi jopa varastaa ennen aikojaa. Käskinkin siis ensin maahan ja lähetin vasta sitten. Hyvin oli korvat auki :-) Juoksi hyvin ruutuun ja vähän tutkaili taas vasemmanpuoleisia kulmamerkkejä. Pörräsi takarajalla, mutta _ei löytänyt_ purkinkantta/froliccia, kunnes sitten vahingossa osui kuono kohdilleen..Kokeilin sitten ilman mitään palkkaa: nyt jo ruutuun meno oli hitaampi, mutta kulmien tutkimisen jälkeen osui suht keskelle --> palkka kädestä. Sitten laitoin hanskani päälle frolicin ja lähetin. Juoksi suoraan ruutuun..ja tökki hanskaa kuonollaan ees taas: EI LÖYTÄNYT sitä froliccia hanskan päältä! Kesti pitkään ennen kuin tajusi..Weird! Olin itsekin vähän öönä, että mitä se oikein puuhailee..Onkohan sillä hajuaisti mennyt vai mikä? Miten lie tulee selviytymään aikoinaan tunnarista. No, toivotaan että nokka aukenee pian. Oma käskyttämiseni koiran ollessa ruudussa oli huonoa. Olisi pitänyt itsekin suoraviivaisemmin käskeä koira seisomaan ruudussa ja sitten palkata, nyt meni aika vähän ihmettelyyn. Katsotaan miten tätä ruutua nyt lähetään tästä rakentamaan..Positiivista olisi jo palkkaa ei sentään tarvitisis minuuttitolkulla etsiä..

Lopuksi avo-kaket, futispallo takana palkkana. Olin n.viidessä metrissä. Tosi upeat kaukot!! Maahan-istu-maahan-istu-maahan ja vapaa. Täsmälliset, nopeat mutta rauhalliset asennonvaihdot kertakaikkiaan. Ei palkkaa välissä, muuta kuin kehu :-) Palloleikki oli kivaa.

Kivat, mutta samalla myös oudot treenit..Toivottavasti tuo hajusokeus ei ole pysyvää..