Treenattiin aluksi merkkiä siten, että lautanen oli merkin takana. Aluksi lautasella ei ollut mitään: Taiga nuuhkaisi ohimennen merkkiäkin, mutta oli jo suuntaamassa sitten lauataselle. Pysähtyi kuitenkin heti merkille kun huusin -->palkka. Sitten laitoin lautselle namin ja lähetin taas. Etäisyys oli n. 3 m. Juoksi hyvin merkin ohi lautaselle. Lautasella pyysin vielä kontaktin ja palkkasin kädestä. Meni hyvin :-)

Sitten jätin paikallaistumiseen luoksetuloa varten ja ongelmat alkoivat. Ohi kulki perhe pienen lapsensa kanssa, jolle Taigan piti alkaa pöhkiä :-(. Siinä sitten käytiin koiran kanssa keskustelua auotaanko päätä vai ei. Ei tuntunut perille menevän. Lapsi vanhempineen poistui näkö/kuuloetäisyydeltä ja treenit jatkuivat. Taigassa en havainnut mitään muutoksia "kovistelustani" huolimatta. Hyvin tuli sivulle ja luoksetulokin oli vauhdikas :-) ja koira törmäsi taas kuten tavallista....kun ei törmännyt, istui vähän vinoon, mutta toistojen myötä suoreni. . Luoksetulon pysäytyskin otettiin. Taas vain pallokäsi ylös ja koira pysähtyi kuin seinään!! Tosi loistavaa! Ja pallo lentämään. :-). Seuraamista otettiin sekä makupalojen että narupallolla palkaten ja menikin tosi hyvin :-). Myös kerran liikkeestä maahan ja meni suoraan :-).Jes! Noutoja treenattiin 700 grammaisella ja heittelin sitä kuin keppiä, mutta vaadin oikeaoppista palautusta. Tuppaa istumaan vinoon..Vietti ja ote kapulasta hyvä :-). Loppuseuraaminen oli taas vähän levotonta, kontaktin rakoilu johtuu varmaankin siitä että koira kyttää vähän jo reppua..Kontaktista puheen ollen, palkkailin taas siitä pitkin treeniä.Etenkin, kun lapsi oli hollilla ja kun Taiga piti suunsa kiinni.

Treeni oli ihan ok. Hyvä ettei Taiga paineistunut, vaikka neuvotteluja kövimmekin.Leikkikin kanssani tosi hyvin. Ikävää, että se on alkanut lapsille pöhisemään. Pitää alkaa treenaamaan asiallista suhtautumista. Ongelma on tullut vasta ihan nyt, nuorempana Taigalla ei ollut ongelmia lasten kanssa. Tosin eipä se lapsiin juuri koskaan törmännytkään..Oma vika, kun en totuttanut..Ei kun hihat ylös ja hommiin sen asian tiimoilta.