Aamulla käytiin vetäsemässä treenit "omassa" rannssa ja saatiin vähän yleisöäkin ;). Tarkoitus oli treenaata seuraamisen liikkeellelähtöjä ja luoksetuloon saada enemmän vauhtia ( eka kerta, kun vauhtia pitää luoksetuloon hakea..).Lisäksi noutoa piti tarkastella ja jatkaa eilisiä ruututreenejä. Aluksi jätin T:n paikallamakuuseen, kun rakensin ruudun. Ei ongelmia tässä. Seuraamisen liikkellelähdöt  otin narupallon kanssa. Vähän kontakti aluksi oli hakusessa, kun puistoalueella kulki muitakin, mutta mitään pöhkimistä tai muutakaan urpoilua ei nyt onneksi esiintynyt. Lelupalkkaus vaatii näköjään vähän totuttelua, edelleenkään aivan sitä toivottua terävyyttä ei löytynyt. Perusasentoon siirtymiset olivat jo alussa huolimattomia ja jatkuivat pitkin treeniä samanlaisisina. Mutta nyt oli helppo vaatia kunnollista suoritusta: palkkaa ei heru ihan mistä tahansa kohelluksesta. Luoksetulossa vauhtia alkoi pallon avulla löytyä. Eli ihan alkeistreeniä luoksetulossa: koira tulee ja kun suht lähellä pallo lentää. Tehdään tätä vielä. Nouto oli aikalailla tyypillinen. Ekalla heitolla heitin ruudun "tienoille".En viereen, mutta samaan suuntaan kuin missä ruutu oli. Heh, Taiga juoksi kapulalle, otti suuhun ja lähti kuskaamaan kohti ruutua. Kutsusta sain kuitenkin sen tuomaan kapulan minulle.Ei varsinaisia luovutuksia tänään ( koskahan on viimeksi otettu luvoutusta??). Palauttaa kyllä laukalla, mutta vaatii vähän innostamista. Palkkana pallo. Jotenkin se paras terä puuttui tästäkin..

Ruudussa samantyyppinen treeni kuin eilen. Lautasella nami ja maahanmenosta heitin koiralle pallon ruutuun. Ei tutkinut kulmia kertaakaan. Menee maahan ekakäskyllä. Tosi hyvä. Matkaakin oli ruutuun jo ihan reilusti, muttei vielä kuitenkaan voi-luokan verran. Pitää nyt opettaa koiraa myös istumaan ja seisomaan ruudussa.  

Treenistä jäi yli muutama makkara ja tehtiin niillä kontaktiharjoituksia sekä pudottelin koiralle makkaroita suusta

Kotona treenattiin ennen ruokaa kaukojen tekniikkaa sekä metllia. Oikeastaan Taigalla on ihan hyvä tekniikka vaihdoissa, mutta tuppaa tekemään ne hieman huolimattomasti, kun vauhtia on paljon. Eli tänään rauhallisesti käytiin läpi maasta seisomaan nousu ja päin vastoin skä istumasta seisomiaan nousu siten, ettei koira päässyt kääntämään itseään vasemmalle. Eli siis koirasta katsoen oikealle ;-) Olen ihan tyytyväinen. Metallia vähän makusteltiin, mutta koska palkkana on oli ruokakuppi alkoi toistoilla vauhtia löytyä. Ote kapulasta aika huono, mutta eipähän jäänyt ainakaan pyörittelemään kapulaa ennen tuomista.