Sisätreeni, vaikka pakkanen onkin jo hieman hellittänyt. Loppupalkka kun on ruokakuppi, niin näitä hienosäätöjä on hyvä treenata eteisessä.

Aluksi kuitenkin kaukoja. Avokaukot suorapalkalla nonstoppina ja sitten parin metrin päästä parit vaihdokset. Nyt vähän fuskasi istumista, ei siirtänyt tarpeeksi etujalkojaan. Tarkkana tässä. Tarkkana myös voi-kaukoissa ts. istu-seisoliikkeessä. Koira nousun jälkeen nääs korjasi asentoaan usein "teputtamalla" takajalkoja. Äh! Kun just näitä en haluaisi.Ei varsinaisesti liikkunut, mutta mikäli tottuu tähän, niin taatusti eteneekin ainakin vahingosa. No, pitää miettiä.Olisi ehkä hyvä olla itse mieluummin kyykyssä koiran edessä kuin seisomassa, niin koiran ei tarvitse kurotella makupalaan, jolla vedän sen ylös.Itse liike sinänsä on rauhallinen.

Eilisistä synttäribileistä ;) oli vielä jäänyt vähän kinkkusiivua, jotka syöttelin tänään kaikessa rauhassa noutotreenien aikana. Pääpaino oli nyt sillä nopealla tarttumisella kapulaan.Hirveän helposti Taiga sovittelee kapulaa suuhun, kun ihanne olisi että se nappaisi sen vaikka vauhdista suoraan. Aluksi ajattelin naksauttaa heti kun tarttuu kapulaan, muta se oli kuolleena syntynyt ajatus. Koira sylkäisi kapulan miltei samantien ulos ja odotti makupalaa. Se siitä.Siksi toisekseen Taigalla on ollut ongelmana otteen lujuus, joten ylimääräsillä naksutteluilla ote voisi taas alkaa höltymään, mikä taas helposti aiheuttaa kapulan putoamisen. Loppujen lopuksi treenasin tarttumista(kin) ihan noutoliikkeenä.Vein kapulan muutaman metrin päähän, annoin hakea ja kehuin suullisesti tarttumisvaiheessa.Lisäksi tein noudon luokstulona pari kertaa, kapula valmiiksi suussa tai sitten puolessa välissä. Tämä tuntui auttavan, tarttumisvauhti kasvoi joka toistolla :) Toinen asia mitä kokeilin oli se ote. Silittelin Taigaa kevyesti päänpäältä ja kuonosta, minkä seurauksena Taiga aluksi pudotti kapulan. Liekö koki tilanteen jotenkin painestavaksi? Loppuvaiheessa ei kuitenkaan pudottanut vaan piti rauhallisesti :) Hyvä. Eteenistuminen tänään jäi usein turhan kauas. Lääkkeeksi mietin sitä, että istuisin tuolilla ja opettaisin sen tulemaan siihen ihan tiiviisti eteen istumaan.

Toistoja tehtiin, mutta onnistumisiakin saatiin. Upeasti Taiga jaksoi toistot ja paransi vain jos tuli joku kämmi :)

Kinkulla tehtiin myös eilinen metalliharjoitus. Rauhallisesti, turhia kiirehtimättä ;),Taiga tarttui kädessäni olevana metalliin. Naks ja palkka. Näitä tehtiin muutama.Tunnelma treenissä oli hyvä ja rauhallinen. Koira oli rento ja viimeisellä toistolla tarttui oikeinkin miellään kapulaan. Oikein hyvä.

Lopuksi vielä yksi puunouto ja palkkana lottovoitto-jättipotti eli kuppi täynnä RUOKAA :) Nälkä, mikä ihana tekosyy. Salamatarttuminen kapulaan, pikainen kiikutus hyvinkin tiivisti eteen istumaan ;) Kiitos, vapaa ja bon appetit! ;)