Vihdoin päästin ulkosalle treenaamaan.Pakkasta on enää vaatimattomat -6 astetta, joten tarkeni mainiosti. Otettiin taas vähän kaikkea.

Aluksi tehtiin taas askeletia, käännöksiä ja peruasentoja.Menivät hienosti! Taiga tekee käännökset oikein terävästi.Tehtiin myös jalkojenväistä pujottelua sekä peruutusta, jotka nekin menivät hienosti :). Sitten tehtiin pidempää seuraamispätkää ideana palkata liikkeen jälkeen. Ei ollut niin hyvää tekemistä kuin olisi voinut olla.. Parkkiksella oli kyllä autoja ja ihmisiä ja Taiga oli varsin kiinnostunut jostain miehestä, joka ihaili auringonlaskua meren taakse (?). Kontakti palautui kuitenkin, kun alkoi vaatia.Jokseenkin rauhatonta oli kuitenkin. Hyvä pätkäkin saatiin aikaiseksi ja pääsin palkkaaman.Hieman myös Markuksen läsnäolo häiritsi koiraa, mutta hyvä vaan saada tällaistakin treeniä alle :)

Luoksetulo aika lyhenä ja suorana.Nyt vauhti oli optimaalinen myös pysähdystä ajatellen. Koira on ehkä tullut jopa "liian" kovaa tähän asti ja pysäytys on siksikin vaikeaa. Nyt myös loistava eteenistuminen! Ei yhtään törmännyt, mutta istui silti tiiviisti :)) Hienoa!

Ruutua sitten. Kyselin netistä vähän vinkkejä tähän ohjaamisongelmaan ( kulmatötteröiden ihmettely jne. ) ja sain vastauksia, joiden mukaan ei kannata alkaa soveltaa mitään ylimääräisiä tilpehöörejä ruudun opetuksessa.Lisäksi malttia liikkeen harjoitteluun, ei pidä ahnehtia liikaa kerralla. Joten: palasin vanhaan tuttuun pallo ruudun takana -harjoitukseen. Nyt tosin laitoin vain kaksi muovista mansikkahillo-purkkia etukulmiksi ja parin metrin päähän niistä pallon, jota vähän piilotin lumeen taakse.Eli ideana on, ettei koira heti näe palkkiota. Sen sijaan pikkuhiljaa palloa häivyttämällä saadaan koiran usko pallon olemassa oloon vahvaksi: siis siitä huolimatta ettei se näe palkkaa. Sillä tajusin, että just tämä on ollut se ongelma: palkan nähdessään ongelmia ei ole --> se suuntaa viivyttelemättä ja kulmatolppia tutkimatta suorana palkalle. Hyvä. Mutta kun se ei näe palkkaa, se ottaa kiintopisteekseen kulmatolpat.

---> Tämän päivän harjoitus meni erinomaisesti.Pallo oli vähän piilossa, eikä T huomannut sitä kuin vasta oikeastaan ollessaan ruudussa jo sisällä.Kulmia ei tutkinut :) Tosi upeeta. Toistolla Markus vei pallon ruutuun ja sama juttu uudelleen.Meni hienosti! Hyvä, just tällaisia treenejä kehiin. Välillä pallo myös ihan näkyvillä.

Nouto ihan hupailuna. Oikeastaan T sai palkaksi hakea kapulan, kun eka tehtiin parit sivuaskeleet. Sitten vapaa ja kapula lentoon.Vielä hieman nopeammin saisi kyllä tarttua kapulaan.Palautti laukalla.Otin leikin yhteydessä parit luovutukset.Ote oli hieno! Jämäkkä, muttei kuitenkaan purkesinut. Just näin, hyvä tyttö :)

Pysähtyvät liikkeet tein suorapalkalla sekä palkkasin myös pysymisestä.Ei ongelmia. Maahanmenossa annoin vartaloavun, jotta saisin sen suorempaan.

Kaukot ekaksi nonstoppina palkalla.No problems.Sitten sarjana: kerran istuminen jäi vähän vájaaksi. Muutoin tosi jees. Vapautus taakse jättämälleni fudikselle.

hyvä treeni :)

Sisällä ennen ruokaa, istu-seiso harjoitus, kuten edellisinäkin päivinä. Samoin naksuttelua metskulle.Nyt jo kerran päästin itse irti kapulasta.Hyvä ote! Ei mitään roikottamista. Vapautus ruualle.