Eli kokeissa Kotkassa 2.12 maneesilla..Tarkoituksena saada raavittua kasaan 160 pistettä, jottei enää ensi vuonnatarvitse hinata alo-luokan kokeissa ja päästään keskittymään täysillä ylempien liikkeiden harjoitteluun :)

Otin Taigalla ennen paikallamakuuta lyheyn paikkamakuun ja apri maahanmenoa, sekä pätkän seuraamista. Maahanmeno oli vähän vaikeaa, ts. kyynerpäät tuppasivat jäämään ilmaan. Tuomari Salme Mujunen piti tervetuliaispuheen ja tarkasti juoksut ennen kehään menoa, kun kaikki kilpailijat seisoivat rivissä.Ei ongelmia tässä.

Paikkamakuuseen mennessä T haisteli kiivaasti maata ja mieleen hiipi epäilyksiä tulevista seuraamisliikkeistä.. Paikallamakuu tehtiinkin nyt poikittain maneesin suuntaisesti, eikä pitkittäin kuten yleensä.Välimatka oli siis lyhyempi.

Luoksepäästävyys: Mujunen olisi rokottanut pisteissä, jos koira olisi noussut tervehtimään.Taigahan on tähän mennessä tehnyt sen aina, mutta nyt istui tyynesti paikoillaan tuomarin käsittelyn ajan. 10

Paikallamakuu: Taiga piti kyllä kontaktia muhun, mutta silti tarvittiin kaksi käskyä maahanmenoon (?).Aika outoa..No, jotenkin oli korvat nyt lukossa tai annoin käkyn jotenkin "väärin".Pysyi hyvin ja rennosti maassa.nousi hyvin käskystä. 8 Olen silti tyytyväinen rauhalliseen makuuseen :)

Ennen yksilöliikkeitä, Taiga oli toisiksi viimeinen, tein lyhyen seuraamisen ja askeleita ja peruutusta. Narupallolla leikki ihan intona.

Kytk.seuraaminen: Lähti erittäin hyvin, vasemmalle käännös hyvä.Pysähdys vino, mutta tuomari ei ilmeisesti oikein huomannut tätä. Täyskäännös oli huono ja sen jälken alkoivatkin ongelmat.Tai no, suoran seurasi ok ja juoksuosuuskin oli tyydyttävä, mutta oikeallekäännös ja sen jälkeinen pätkä jälleen vaikea.Täyskäännös aika onneton pysähdys ok. 8 En suoraan sanoen oikein ymmärrä mikä tuossa nyt taas oli..Se viimeinen suora viimeisen oikealle käännöksen jälkeen oli todella vaikeaa..

Seuraaminen vapaana: Lähti taas hyvin, ok vasuriin käännös, mutta sitten seruaamispaikka alkoi hukkua. Pysähtymisessä ei istunut (!), vähän suhahdin sille käskyn, jolloin istui..Täyskäännöksen tein nyt oikealle ja se olikin parempi. Suora meni jotenkin, juoksuosuus huonompi kuin kytkettynä, oikealle käännös ja sen jälkeinen suora meni haisteluksi, koira jätätti ja erkani. Jotenkin sain sen vielä täyskäännökseen ja pysähdys ja tuolloin myös seruaamispaikka oli jo taas ok.Pysähdys nyt korrekti. 6½ Huhhuh..Tuomarin mukaan koira paineistui oikeallekäännöksistä ja täyskäännöksestä, teen ne jotenkin liian nopeasti eikä koira kerkeä mukaan. Ihan mahdollista kyllä..Lisäksi varmasti itse jäykistyn, kun homma ei mene ns.putkeen -> aiheuttaa painetta enemmän koiraan.. Huono suoritus joka tapauksessa.Pitää nyt taas huomioida oma käyttäytyminen ja treenata tietysti koiraa varmemmaksi.

liikkeestä maahanmeno: Olin jo ( tyhmä minä ) heittämässä hanskoja tiskiin kokeen osalta, ts. ajattelin ettei tästä voi seurata mitään hyvää. Mutta kas: se seuraamisen loppupätkän paineistuminen oli pois pyyhitty ja Taiga esitte loistavaa seuraamista..tai no, taisi se vähän poikittaa, koska maahanmeno oli vino ;) Olisi lisäksi voinut mennä mielestäni nopeammin maahan. Nousi hyvin käskyllä. 9

Luoksetulo: Hyvä perusasento, kuten maahanmenossakin, ja kovaa tuli luokse.Olisi saanut istua hieman lähemmäs, muttei mitenkään kauaskaan jäänyt.Sivulle siirtymisessä pääsi vingahdus, mutta loikkasi kuitenkin oikeaan kohtaan 9½

Liikkeestä seisominen: Seuraaminen taas hienoa! Hyvä! Pysähtyi hyvin käkystä, mutta kuulemma vaihdoin hiukan askelrytmiäni käskyn aikaan. Paljon mahdollista, sillä halusin varmistaa liikkeen onnistumisen 9

Estehyppy: Perusasento ok.Käskyllä hyppy, hieman raapaisi mennessään.Pysähtyi hyvin.Ei liikkunut kun menin sen luokse, hyvin malttoi odottaa käskyä, mutta istuikin sitten taas hitaasti, jotain kyttäsi katsomossa samalla. 8

Kokonaisvaikutus: 8½ Tässä tuomari puhui paineistumisesta seuraamisliikkeessä, mutta huomioi myös hyvät seuraamiset pysähtyvissä liikkeissä ja Taigan vauhdikkaan luoksetulon.Käskyt korrektit.

Yhteispisteitä 165 viides sija ja ennen kaikkea TK1 :)

Tuli mitä haettiin, mutta vähän tylikkäämpi suoritus olisi voinut olla.Pitää nyt miettiä tuota seuraamista..Koira kuitenkin selkästi tykkää liikeestä..Voi tietysti olla että se tuo myös paineita liikeeseen molemille.tyytyväinen olen siihen, ettei paine jäänyt kuitenkaan päälle vaan hyvin koira kokosi itsensä ja teki hienoa työtä loppuun asti :) valmistelua oli ehkä taas tähän kokeeseen liikaa ennen kehään menoa.Pitäisi vaan pitää virittely vain siinä seuraamisen liikkeellelähdössä ja jossain maahanmenossa..Hyvä kokemus kuitenkin tämäkin kisa :)