En oikein tiedä mistä pitäisi aloittaa sen verran komedia tuo meidän koe-vierailu oli ;) Tai no, kokeessa ei kyllä naurattanut pahemmin ;) Koe pidettiin parkkihallissa. Koepaikka ei taigassa aiheuttanut mitään ihmetyksiä..minussa ilmeisesti sitten aiheutti senkin edestä..Aivan uskomatonta, miten osasinkaan sössiä joka toisen liikkeen..Tuomarina toimi tiukkaakin tiukempi Marja Ala-Nikkola, joka ( kuten kuuluukin ) rokotti pienimmästäkin virheestä, lisäihjauksesta, virheasennosta jne. Eikä liiemmin sanoja säästellyt, kun jakoi meikäläiselle pyyhkeitä koesuorituksen jälkeen..

No, koe alkoi alunperinkin liki tunnin myöhässä, mutta en huomannut että tällä olisi ollut suurempia vaikutuksia.Tein pihalla lyheyn paikkamkuun, jossa ei ongelmia.Sitten maahanmeno ja yksi kaukojen istumaannousu.Ei ongelmia näissäkään. Kuuloatestasin sittten vielä ennen koetta. Kilpailimme ensimmäisella kilpailunumerolla luokassamme.

P-makuu: Meni maahan hyvin. Jäi hyvin.Sitten alkoi piina. Mutta hienosti meni! :) Hyvä perusasento lopuksi. 10

Seuraaminen: voi luoja..Lähti oikein hyvin.Parin metrin seuraamisen jälkeen juoksuun mars mars.Minä olin että mitähäh, nyt jo? Nooh, juoksusta normaalin kävelyyn ja käännös oikealle mars..Ja nyt alkoi se koomisin osuus ;) Minä oli, että "oik..eiku vas, eiku oik, eiku minne.." Ja pyörin siinä sitten hienosti itseni ympäri tietämättä lainkaan että minne sitä pitikään kääntyä..Aivan kauheaa.Noh, siitä sitten liikkeenohjaaja sai meikäläisen koirineni luotsattua suuninpiirtein oikeeseen suuntaan, kun tuli jo kehänauha vastaan.Perusasento oli lievästi hakusesssa, mutta T teki sen kuitenkin. Loppuseuraaminen meni miten kuten, irtoamista ja haistelua.Toinen perusaento oli parempi.. Saatiin tästä sirkuksesta 6 pistettä. Periaatteessa osaan kyllä erottaa oikean ja vasemman..Minulla on myös ajokortti ( sopii kysyä että miksi )

Liikkeestä maahan: tämä meidän umpivarmaliike.Vaikea valmistava osuus..Maahankäsky..koira _oli jo menossa_ maahan, kun jostain syystä käännyin ja annoin vielä lisäkäskyn ja käsimerkin (??) Kai se sitten näytti siltä, ettei mene maahan eh? 0p.

Luoksetulo: Tuli vauhdilla, käsimerkin, mutta unohdin käteni pystyyn tai jotain..jooh, "lievä lisäkäsky". Kolme lausetta olisin kuulemma ehtinyt lausua tuossa ajassa ;) Koira kyllä pysähtyi.Loppusosa vauhdikas.Vähän vingahti sivulle siirtymisessä. 7

Liikkeestä seisominen;. Hyvä valmistava osuus :) Pysähtyi hyvin, vaihdoin vain kuulemma kävelyssä rytmiä käskyn aikana.. Perusasennon ennakoi..ja meni lopulta maahan (?) 6½

Nouto: Eipä suuria odotuksia tästä liikkeestä ;) olin varma, että pamautan kapulan vahingossa parkkihallin matalankaton lamppuun, mutta ei nyt sentään.. Hyvä nouto. Meni vauhdilla, toi vauhdilla, istui oikein hienosti eteen. Ulvahti taas tutusti sivulle siirtyessään.9½ Eli jos paineistui noista edellisista liikkeistä, niin ei tässä ainakaan näkynyt..

Kaukot: kaikki vaihdot ok.Vähän ryhdikkäämmin voisi kuulemma istua. 10 silti

Estehyppy: Hyppäsi menohypyn, ajautui vinoon esteestä.Istui käskystä.Hyppäsi paluuhypyn. Kuulostaa hyvältä..ainoo vaan, että itse paluukäskyä antaessani siirryin hieman keskemmälle.Paikaltaan liikkuminenhan on kielletty liikkeen aikana..Tuomari kysyi, että mitä ihmettä oikein teen..sanoin, etten tiedä. 0

Kokonaisvaikutus oli 9. Koira on kuulemma oikein hyvä :)Ohjaaja taisi vain hieman pihalla.. Joo vissiin ;) oliko peräti kaksi tai kolme liikettä, joita en suoranaisesti pilannut? No, kokemushan se oli tuokin sinänsä,sääli vain koiraa.. Käytiin pihalla haukkaamassa vähän happea ja kokeilin sitten parkkihallissa seuraamisen uudelleen sekä liikkeestä maahan. Ja hienostihan ne meni :) Nyt ei auta kuin kisata.ja treenata  toki myös.  Kisaamalla saadaan jännitystä lievennettyä (ehkä). Joku kisaa seuraava kertoi minulle, että Taiga on kehässä sen näköinen kun ei antaisi kaiken energian purkautua liikkeisiin..Oma jännittämiseni syö tarmoa liikkeistä, eritoten seuraamisesta.

Olen tyytyväinen moneen asiaan. Paikkamakuu on aivan loistava *kopkop*. Nouto oli upea :) Hyppäsi paluuhypyn ( ok, pienellä avustuksella..), vaikka oli vinossa esteestä. Ei mennyt kipsiin vaikka tein kaikkeni vaikeuttaakseni suoritusta entisestään. Kaukot hyvät :) Iloinen luoksetulo ja noudon palautus, ei kumarrellut eikä väistellyt. Hyvät sivullesiirtymiset (no, ääntähän siitä lähtee, mutta mieluummin niin päin kuin se, että koira hiipisi ) Kokeessa oli 12 osallistujaa ja vain kolme sai ykköstuloksen. Kyllä sai taas huomata, että jo avoimessa luokassa menee mahdollisuudet helposti ykköstulokseen, vaikka kokonaisuutena suoritus olisi hieno.. Meillä siis pisteitä kasaan 134 ja kolmostulos. Tuli sentään tulos :)

Seuraava koe onkin vaatimattomasti rotumestikset toukokuussa :) Tavoitteeni on palautella mieleen kumpi on oikea ja kumpi vasen ;) Ja jollain konstilla pitäisi sitä jännitystäkin saada vähennettyä...Helatorstaina on lisäksi Helsingin ao:n järkkäämä möllitoko, joka tulee kyllä aivan tilauksesta :) Hienoa! Ja tiistaina alkaa ohjatut treenit Kaivopuistossa :) Päästään hyvään seuraan ruotimaan tätä kisajännityspulmaa ja tottakai hiomaan liikkeitä.

Taiga ½-veli Niilo piti suvun lippua korkealla ja tokoili Oulussa komean ykköstuloksen avoimessa luokassa debyyttikokeessa :)) Etelänsisko yrittää saada toikkaroivan ohjaajansa ojennukseen, jotta yltäisimme joskus samaan ;)