Päivän viimeisinä valoisina tunteina käväistiin tekemässä ruutua, liikkeestä maahan meno sekä vähän seuraamista, perusasentoa yms. basic-kamaa :-)

Ruudun rakentamisen ajaksi laitoinkin Taigan paikallamakuun sijasta istumaan. Pysyi tosi hyvin, eikä yrittänytkään valahtaa maahan. Ruudun pystyttämisen aikana laitoin myös takarajan tuntumaan narupallon valmiiksi. Sitten otettiin Taigan kanssa vähän seuraamisen liikkeellelähtöjä ja sitten siirryttiin ruutuun lähteykseen. Lähetin n. 10 metrin päästä. Lähti hyvin, tiesi mihin oli menossa, mutta taas tutki "ohimennen" kulmamerkin. Ja aina se on se oikeanpuolimmainen kulmatötterö, joka pitää katsastaa..Nartsapallo löytyi ja Taiga selvästi ilahtui päästessään leikkimään pitkästä aikaa yhdellä lempparillaan. Leikki on ollut ehkä vähän hiljaisempaa parissa viime treenissä, mutta nyt oli taas volyymia tuttuun tyyliin. Riehumisen tuoksinnassa jopa vähän napsi takin hihoja, kun pallo sujahti taskuun. Jätin istumaan taas kymmenen metrin päähän ruudusta ja vein pallon ruutuun. Otettiin uusiksi eikä nyt enää tutkittu kulmamaerkkiäkään. Treeniä vaan, kyllä se kulma siitä sitten unohtuu. Sitten taas ihan lyhyitä pätkiä seuraamista, palkkana milloin nami milloin pallo. Samalla hiottiin maahan menoa: vinoon tuppaa menemään, kun vietti on korkealla. Pitää treenata tekniikkaa ihan rauhassa matalassa vietissä ja sitten opettaa liike uudelleen kun vauhtia on enemmän. Lopuksi otettiin vielä ruutuun lähteys ensi kertaa ilman, että ruudussa oli valmiiksi mitään. Lähtö oli tosi hyvä ja T juoksi suoraan ruutuun. Ihmetteli, minne pallo on kadonnut ja rupesi katselemaan taivaalle, josko se sieltä tipahtaisi ;-). ja tipahtihan se, kun heitin. Vikan ruudun jälkeen vielä tuttu lopetusseuraaminen pysähtymisineen: meni tosi upeasti!! Kontaktissa ei moitteen sijaa! Ainoa pieni miinus oli Taigan karkaaminen loppukehuista, tosin kehuinkin erittäin pitkään ja hartaasti. Kutsuin sen repulta vielä kerran takaisin, vaadin katsekontaktin ja vapautin. Loppupalkkana jalkapallo :-) Suurin huomio taas vaihteeksi omaan itseen. Eli seuraamisessa oman kropan hallinnassa ja katseen suuntaamisessa muistettava: Koira varmasti seuraa, vaikkei sitä itse tapitakaan koko ajan kumartuneena suunnilleen koiran päälle...

Hyvä ja kiva treeni! Huomenna mennään Viilarintíelle, mutta pääpaino on varmaan ketteryystelineillä, jospa pääsisimme ottamaan niitä nyt ensi kertaa :-)