Käytiin kuokkimassa Kaivohuoneen edessä järkättyihin ryhmätreeneihin. Koska kurssi oli puolivälissä, ei meitä otettu mukaan, mutta saimmepa vedettyä hyvät häiriötreenit siinä sivussa :) Seuraavalle alkavalle kurssille meidät toivotettiin kyllä tervetulleiksi.Se olisikin hienoa, sillä tuo ryhmä käsitti pelkästään kilpailevia koirakoita.

Omat treenit menivät hyvin.Taiga ei piitannut häiriöistä :) Seuraamisessa tehtiin pidempiä pätkiä ( suoria ) ja ne menivät aivan loistavasti! Myös käännökset hyvin, jopa täyskäännös vasemmalle aivan perfecto! :) Waude! Peruutus ja sivuaskeleet sujuivat mainosti.Hyvä!

Luokseulo ensin suorana, vähän törmäsi, mutta en edes horjahtanut, joten ei törmännyt pahasti ;) Pysäytys sitten kahdesti: ensiksi heitin pallon samantien, toisella ensin pysähdys ja sitten pallo. Hienosti meni :)

Ruutua kahdella tolpalla. Pallo aluksi taas piilossa, mutta nyt treeni meni vähän pieleen, kun Taiga ei löytänyt palloa kuin vasta etsimisen jälkeen.MUTTA: hyvä asia on se, että se jäi pyörimään siihen kulmatolppien taakse.Eli ei siis lähtenyt huitomaan muualle.Hienoa! Olin juuri huutamassa koiran maahan, jotta voisin palkata, mutta sitten se löysi pallon. Pallo oli toistoillakin vähän piilossa, vaikken sitä mitenkään enää piilottanut ( luminen tennari lumisessa maassa, eli aika luonnollista että se maastoutuu sinne hyvin.) Taiga otti taas kiintopisteeksi vasemmanpuoleisen tolpan, mutta kaarsi heti siitä keskelle "ruutua". Eli seuraavalla kerralla vaikka pallo heti eluksi näkyviin, jotta saadaan suora linja aikaiseksi ja sitten vähän katveeseen, että pallo näkyy vasta lähellä ruutua.

Kaukot olivat hienot.Tein nyt suoraan sarjan kisamaisesti.Tennispallo oli takana.Hienot vaihdot! Mainiota:)

Lopuksi pelattiin palloa.Hyvät treenit! Taiga ei piitannut siitäkään, vaikka treeniryhmän pari urosta pääsivät vähän ottamaan mittaa toisistaan, eikä myöskään muiden ohjaajien äänekkäistä kehuista ja reihumisista koiriensa kanssa ;) Skarppasi jopa paremmin kuin hiljaisella kentällä treenatessa.

Kaivarista kotiin palatessa Taiga sai juosta vapaana ja harjoiteltiin muutama pysäytys.Nämäkin sujuivat hyvin, on vain oltava tarkkana ettei T opi tulemaan minua vastaan pysäytyksen jälkeen.

No, kotiin päästyämme tehtiin vielä voi-kaukoja, eli tekniikkaa hiotaan edelleen.Meni ok.Nyt harjoiteltiin myös seisomista ihan kaikessa rauhassa, jottei koira opi ennakoimaan istumista/maahanmenoa.

Mutta ans olla kun päästin metallin treenaamiseen.Aluksi meni hyvin, kaksi naksua ( ja palkkaa tietty) ja meni ihan hyvin.Tarttui kapulaan ja piti kiinni. Sitten laskin kapulaa vähän lähemmäs lattiaa.Eli edelleen kapula kädessäni, mutta alempana eli ei heti kuonon edessä. Tästä suuresta ponnistuksesta, eli kapulaan tarttumisesta, oli tarjolla kupillinen ruokaa..Mutta kylläpä tehtiin tämäkin vaikeaksi ;) Neitokaiseni alkoi ihan tosissaan väittämään vastaan, että saadaanko apetta töitä tekemällä vai ei. Siinä sitä sitten istuttiin. Ja odotettiin.Minä odotin.Taiga odotti. Ja vinkui. Ja nuoli huuliaan.Ja vilkuili kuppia, yritti ketku jopa kiivetä pöydälle, jossa kuppi oli (!). Sitten se heittäytyi väkivaltaiseksi ;) Mätki tassullaan kättäni, jossa pidin kapulaa. Tilanne oli jo komediaa parhaimmillaan. Uskottavuutta söi se, että mua alkoi kauheasti naurattaa, kun toinen niin pontevasti kieltäytyy ottamassa inhaa, kauhiaa metallia suuhunsa..Vaan taipuihan se neiti nirppanokka lopulta ;) Otti kapulan, pitkin hampain ;) Mutta miksiköhän tästä nyt piti tehdä näin hankalaa, kun vähemmälläkin olisi päästy ;) Ei tosta koirasta ota kyllä selvää oraakkelikaan..Tuli oikein vanhat ajat mieleen ;) No, joka tapauksessa jatkossa tehdään niin.Että eka toisto niin että koira joutuu kapulan alempaa.Viimeinen toisto olkoon sitten helpompi, eli nenän edestä tarttuminen.Ei tosiaan huvittaisi alkaa riitelemään joka ilta tällaisesta asiasta ;)