paikalla piti olla viimeistään 8.45 ja me olimme paikalla 8.45. Siru tarkastettiin ja rokotukset tutkittiin ja eikuin numeroiden arvontaan: ja jonkunhan se on oltava ensimmäinen. Tälläkertaa kunnia lankesi meille. Näin jälkeenpäin ajateltuna se oli pelkästään hyvä, sillä ei olut aikaa täristä kentän laidalla ennen omaa vuoroa. Ilmoittautuminen meni mallikkaasti, kunhan tuomari ensin muistutt minua sen tekemisestä ;) Sitten kytkettynä seruaamiseen. Tälläkertaa kaikki liikeet tehtiin poikittain kentällä, eikä pitkittäin siten, kuten normaalisti. Näin ollen sääntöjen edellyttämiä askelmääriä ei pystynyt kokonaisuudessaa tekemään. Seuraaminen lähti oikein hyvn! Täyskäännös oli hieno! Ja niin sitä marssitiin hienosti suora takaisin, kunnes tajusin että olin kokonaan unohtanut suorittaa juoksu- ja hidaskävelyosuuden! No, ei auttanut kuin jatkaa: oikealle käännös sujui mallikkaasti kahteen kertaan samoin täyskäännös ja pysähdys. Kontakti oli ihan hyvää koko ajan, ehkä pientä herpaantumista välillä lukuunottamatta. Hnekilöryhmä oli outo: Taigalle se tuntui oelvan kauhean vaikeaa. En ymmärätnyt alkuunkaan mistä se voisi johtua. Jotenkin siitä selvittiin ja eikun remmi irti. Toimin siinä vaiheessa kuin hidastetussa filmissä: mietin henkilöryhmäsekoilua ja hyvä, kun muistin lähteä vapaanaseuraamis osuuteen. Yhtä huono henkilöryhmä taas, mutta päästin eteenpäin. Vapaana seuraaminen oli huomattavasti huonompaa kuin kytkettynnä: liikaa irtaantumista. Käännös kuitenkin hyvä, juoksu ja varsinkin hidaskövely yllättävän hyvät verrattuna muuhun seuraamiseen.. Loppupätkä sujui vähän paremmin. En ollut kuitenkaan tähän kovin tyytyväinen. Liikeesät istumisen valmsitava osuus oli kohtalainen: itse liike oli hyvä. istui syvään ja nopeasti ja pysyi siinä. Maahanmenossa sama juttu.  Maahanmeno hyvä, luoksetulo nopea ja hieman vino eteenistuminen. Sivulle siirtymisessä ongelmia (!) Olin tarponut vaadittavat 30 askelta ( jota varmaan kukaan muu ei, tässä tapauksessa rehtynyt, tekemään ) ja olin ekskellä heinikkoa, missä ruoho oli huomattavasti normaalia pidempää. taiga jäi nenästään jumiin heiniin ja vasta tosiella käskyllä sain sen jotenkin säällisesti istumaan. Ajattelin siinä vaiheessa että tämä oli tässä. Paikallamakuussa tiesin, että saattoi käydä mitenkä vain: Taiga meni hyvin maahan ja jäi. Ja pysyi! Rauhallisesti, kerran taisi sanoa pöh, kun IR:n about 2-vee tytär kikatteli omiaan tiellä. Tosi upeeta! Nousi istumaan hitaasti, joten annoin toisen käskyn. Olisi varmaan noussut ekallakin, mutta olisi vähän kestänyt ;)

Arvostelun aikana T makoili rauhassa aluksi, mutta pikkutytön ilmaantuessa leikkimään kentälle slkoi matala murina. Sähähdin sen hiljaiseksi ja lopulta se olikin ihan chillisit siinä. Arvostelu alkoi sanoilla, että tässä on koira joka selvästi on hanskassa, ihan sellaista kilpailijan rauhallisuutta näkyi (missä?!) Tuomari ilmoitti myös olevansa ottamatta henkilöryhmää kummanpkaan meidän parin arvostelussa huomioon, sillä myös Taigan pari oli vältellyt henkilöryhmää. Syy ei kuitenkaan ollut koirissa tai niiden suhtautumisesta ihmisiin, vaan siinä henkilöryhmän kohdalla oli koiranpa*kaa, joka oli houkutellut paikalle lauman ampiaisia! Se se siis oli se outoilu. Onneksi ei pistänyt kumpaakaan koiraa. Kytk.seuraaminen oli kuulemma harmoonista, niin harmoonista, että unohdin tosiaan juoksu ja hitaan osuudet. Vapaana seruaamisessa oli väljyyttä, mutta paikkanasa piti silti hyvin. Arvosanat erittäin hyvä ja hyvä. Liikekestä istuminen: erinomainen. Liikekestä maahan ja luokse: tuomari sanoi, että pysähtmiset ja luoksetulo ovat tässä ne tärkeimmät, joten hänestä on kohtuutonta rokottaa liikaa sivullesiirtymisen sekoiluista. Liike siis hyvä. Paikallamakuu erinomainen. Vissiinkin vain kolme koiraa sai erinomaisen paikallamkuusta: moni nousi vähintään istumaan/seisomaan.

Taiga myös tutustui IR:n rauhalliseen tyttäreen, ja tarjoitui ihan siliteltäväksikin :)))

Kaupunkiosuus oli aika haastava. Oltiin erään Valintatalon pihassa, jonka ympäristössä tehiin pitkähkö lenkki. Aluksi mentiin suure ihmislauman "sisään".Erittäin tiiviisti ihmisten siis ollessa ympärillä. Katupora antoi lisämaustetta tähän osioon ;) taiga pyrki vähän hyppimään lähintä ihmistä vasten, mutta ei lainkaan ahdsitunut. Matkaa jatkettiin ja ohi säntäsi lenkkeilijä, sen perään taiga katseli kiinnostuneena. Sitten takaa ja edestä tuli polkupyörä: ei vaikutusta. Autoon olisi mennyt sisälle ;) Potkulautailija ei häirinnyt, ei myöskään kumpikaan koira ei takaa ohittava eikä vastaan tuleva. Lasten rattaat lapsineen eivät häirinneet. Kaupan eteen jätettäessä Taiga alkoi haukuskella, mutta kuulin jo äänestä ettei haukkunut erittyisesti kenellekään, kunhan vain ilmaisi vastalauseensa kun olin hylännyt sen ;) Koirasta ei piitannut. Sitten ohi juoksi ensin takaa kaksi lenkkeilijää meidän ollessa juoksijoiden välissä ja sitten tuli vastaan kaksi lenkkeilijää samalla tavalla. Ei vaikutusta. Kukaan ei loukkaantunut ja niinpä läpäisimme BH-kokeen kokonaisuudessaan! Jee!