Eli viikko ollaan tehty vain paikallamakuuta lenkin yhteydessä. Hyvin meni treenit, koira on ollut tosi rennosti ja useita minuutteja, ilman mitään ongelmia. Tänä aamuna treenattiin vielä, samoin koepaikalla. Ihan rento kaikin puolin. Hyvin menee maahan, pysyy siinä ja nousee käskystä ripeästi :-) Mutta on ne kokeet vaan ihmeellisiä tapahtumia..

Luoksepäästävyys: 10, ei ihmeellistä. nousi tervehtimään ja vähän heilutteli häntää tuomarille.

Paikallamakuu: Meni hyvin maahan. Jäi siihen. Kävelin muiden mukana kentän toiseen laitaan.Koira oli maassa. Meni muutama sekunti ja koira olikin istumassa. Meni taas muutama sekunti ja koira nousi rauhallisesti seisomaan ( olisi ollut hieno kake-seisomaan nousu ). Ei katsonutkaan minuun päin. Otti askeleen ja otti toisen ja vähän useamman. Hiipparoi keskelle kehää ja seisoi siinä tyynen rauhallisesti koko sen liikkeen lopun. Eikä minuun päin vilkaissut vahingossakaan, katseli selkeästi ohitseni..Jonnekin. Todennäköisesti reppua, mikä ei kuitenkaan ollut heti kehän laidalla, vaan kauempana. Ilmeisesti se sitten kumminkin pelkäsi että joku käy syömässä eväät.Liikkeen päätyttyä iloisena heilutti häntää ja tuli hienosti sivulle ja oikein nättiä kontaktia piti. Taigaa ei liiemmin harmittanut. Minua harmitti. Voi kettu. 0 pistettä.

olimme ryhmämme toisia, joten otin nopeasti paikallamakuun uudelleen ennen omaa vuoroa, etät pääsen palkkaamaan. Eikä koira ollut lähdössä minnekään..No, eipähän ainakaan jäänyt päälle mitään klikkejä, vaikka mua kyllä vähän jurppi. Saatoimme mennä kuitenkin rennoin mielin tekemään loput liikkeet. Otin ennen kehään menoa vähän liikkeellelähtöjä palkalla ja koira tuntui ihan hyvältä. Repun heitin jonnekin ojan pohjalle, pois silmistä ja mielestä. Eikun kehään

Kytkettynä seuraaminen: Hyvä kontakti alusta asti, hieno liikkeelle lähtö. Eka pysäytys tuli tosi pian, mutta Taiga teki varman pysähdyksen. Käännökset molempiin suuntiin loistavia. Vähän kontakti putosi, kun jokin puunlehti lensi nenän edestä, mutta palautui heti. Jopa täyskäännös meni hienosti! Juoksuosuudessa vähän kontakti rakoili, mutta piti silti hyvin paikkansa sivulla. Kävelyyn siirtymisessä ei ongelmia. Hyvä loppupysähtyminen. Tosi upeeta! Parasta Taigaa!Hyvä vietti, joka ei kuitenkaan mennyt yli. Tuomarikin kehui suoritusta: ansattu 9,5 :-))

Vapaana seuraaminen: Liikkeellelähtö olisi voinut olla parempi, ekan pysähdyksen jälkeen paransi selkeästi. Käännökset kuten kytkettynä :-)) Myös täyskäännös. Pysähdykset ja juoksuosuus hyviä, jopa hieman parempia kuin kytkettynä. Intoa piisasi, ei mitään laahustamista. Jee! 9 napasahti

Liikkeestä maahameno: oikein hyvä liikkeellelähtö, mutta käskyn kohdalle, koira katsahti muualle, ei kunnolla kuullut käskyä, oli vähän että "mitä siis?". Pysähdyin rauhallisesti uusi käsky. Koira " ai jaa juu tämä" Nousi ripeästi käskystä. 6,5. No, huono tsägä.

Luoksetulo: Vähän jännitti tämä liike.Ensinnäkin pysyykö neiti aloillaan, kun jätän sen, vai keksiikö kenties jotain ihan uutta. Ja toiseksi, miten eteenistuminen sujuu, joka on viime aikoina ollut varma liike. Mutta niinhän se paikallamakuukin oli.. Taiga jäi hyvin. Valppaana istui. Kutsusta tuli tyyliinsä vauhdilla, jarrutteli vähän "liikaa" ennen eteenistumista, ehdin jo ajatella että niinköhän jää taas istumaan johonkin kahden metrin päähän. Mutta ei: hyvin tuli suoraan eteen istumaan ja ihan suht tiiviisti.Ei törmännyt, tuli ikään kuin varmistellen ; ) Sivulle siirtyminen oli taigamainen niin ikää: Loilotiloiloti, metrin korkuinen loikka. Taisi mennä vähän vinoon, mutta koira korjasi sen ihan itse heilauttamalla perspäänsä suorempaan! :) 9 napsahti siitäkin. Tosi hienoa!

Liikkeestä seisominen: Koska liikkeestä maahanmeno oli omanlaisensa, niin käväisi mielessä, että niinköhän Taiga nyt sitten menee maahan. Seisomisesta on muodostunut ( treeneissä ) varma liike, mutta kuten olemme saaneet havaita, kokeet voivat silti ovat ihan eri linnunradalta..Hieno, innokas valmistava osuus ja oikein panostin _selkeään_ käskyyn. Hienosti seisahtui! Istui myös hyvin. 9,5 saatiin. Puolikas taisi lähteä pienestä varmistelustani käskyn jälkeen, kun vähän vilkaisin että pysähtyikö se nyt varmasti. Tosi tyytyväinen ole tähän.

Estehyppy: Ei oltu treenattu pitkään aikaan, mutta en jaksanut uskoa, että tästä nyt mitään ihmeellistä ilmenee. Hyvä hyppy ekalla käskyllä ja jäi hyvin seisomaan. Mutta kuitnekin tuli vähän vastaan minua ts. steppaili, kun menin sen luo. istui hitaasti, mutta ekalla käskyllä kumminkin. 8 antoi.

kokonisvaikutus: Ihan lystiä, sittenkumminkin vaikka se niin sanottu paikalla"makuu" menikin penkin alle. 9 yhteistyöstä :)

yhteensä 149 ja kakkostulos. Seuraamisiin olen tosi tyytyväinen! Hieno kontakti kaikkien liikkeiden aikana ( paitsi se pieni fiba liikkeestä maahanmenosa ) ja välillä. koira kuunteli ja halusi selkeästi tehdä töitä. Tuntui itsevarmemmalta kehässä kuin koskaan ennen. Se paikallamakuun hiipparointi ei vaikuttanut muihin liikkeisiin, vaikka koira varmasti aisti tyytymättömyyteni. Onnistuimme hyvin sen nollaamaan :-)

mutta on se silti niin väärin..Kaikki muut liikkeet menivät hienosti, vaikka tokihan parannettavaa riittää vielä joka osa-alueella. ja sitten mennään sössimään jossain paikallamakuussa,. No, kunhan saan naulittua koiran paikallamakuussa kenttään, niin eiköhän se ykkönenkin sieltä tule :-) Jatkamme harjoittelua. Paikallamakuuta myös ;)