Palasimme Tanskasta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rankka reissu, mutta hauska. Ja kuuma. Yläselkä kärysi ihan mukavasti. Tanskassa ehdin treenata vähän ruutua helteessä ja seuraamista. Ihan jees säähän nähden. Maahanmenot ruudussa hyvät. Nyt pitää alkaa vaatimaan jo sitten muutakin kuin maahanmenoa, jottei ala painumaan maihin ihan oman mielensä mukaan.

Tiistai iltana treenattiin vähän Suokin lautan rannassa. Ohi kulki ihan kivasti ihmisiä ja aluksi Taiga taas otti häiriötä, joskin teki kyllä liikkeetkin kuten käskettiin. Mutta se voisi kyllä totaalisesti unohtaa ihmisten kyttäämisen treeneissä..Tehtiin ihan simppeliä peruskontatitreeniä sekä luoksetulon eteenistumista ja vähän seuraamista. Eteenistumiset ihan jees, välillä vähän törmää ja istuu vinoon, mutta enimmäkseen ok. Perusasennot hyviä. Seuraamisen liikkellelähdöt parempia, paikka ja kontakti ihan jees. kerran tais pidemmällä pätkällä pudota. Käännökset kohtuullisia, toisinaan lisää terävyyttä. Lopuksi opeteltiin vähän askelten välistä pujottelua. Taiga vain yrittää tyrkyttää perusasentoa, kun vasemmalta pitäisi mennä läpi :) innostuin tällaisista hömpää-liikkeistä, kun katselin Tanskassa "heelwork to music"-esitystä. Tarkoitus on opettaa Taigalle muitakin höpöhöpö-liikkeitä, jotta saadaan vaihtelua toko-treeniin ja vähän haastatta koiralle ;-)) Ikään kuin ei näissä normaaliliikkeissä sitä olisi meille molemmille ihan riittämiin...

Tänään 2.8 käväistiin taas Kaivarissa. Taas ihan perussettiä: luoksetuloa, seuraamista ja pysähtyvät liikkeet. Treenattiin lasten leikkipuiston läheisyydessä, jotta tagia kuulisi lasten ääniä ja näkisi lasten pelaavan keskenään. Eikä ottanutkaan häiriötä lapsista. Hienosti toimi, iloisesti häntä heiluen ja leikkikin hyvin. Tosi hienoa, nopeaa ja tarkkaa työskentelyä. Pysähtyvät onnistuivat kaikki, maahanmeno vino, mutta ei se nyt mitään. Seuraaminen varsinkin aluki oikein hyvää. Lopussa piti vähän enenmmän vaatia koiraa tekemään. Liikkeellelähdöt huonivat loppua kohden. Hyvä treeni joka tapauksessa

Iltasella käytiin sataman rauhaisalla parkkiksella vähän temppuilemassa ja ottamassa ruutua..Juu..Ekaks koira paikallaistumiseen.Saldo: ensin seisomaan, sitten kahdesti valui maahan. vaikutti tosiaan siltä, ettei neito olisi muka teinnyt mitä piti tehdä.On kyllä ennenkin istuskellut, kun olen ruutua väsännyt.. Temppuilu alkaa jo sujua: pujoteltiin jalkojen välistä ja peruuteltiin. Peruutuksessa ei tänään kääntynyt niin paljoa kuin aiemmin. Seuraamine ok, mutta käännökset ihmeellisen löysiä.Koira jää ikään kuin kyydistä: jotenkin tuntui, että tänään oma asentoni seuraamisessa ei ollut mikään luonnollisuuden kuva. Pitää nyt alkaa ihan oikeasti panostaa kääntymiseen, eikä vain kääntyillä treeneissä siihen malliin, että "ehkä se tänään sujuu..". Suorat menee oikein kivasti.

Ruutu ihan metsästä..Tyhjä ruutu, eikä aluksi koira ensinnäkään meinannut lähteä ruutuun ollenkaan. Neljännellä vissiin lähti, epävarmana ja sitä ennen oli hytkynyt paikallaan joka käskyllä..Mikähän nyt oli?? Hiiitaasti ruutuun ja vähän siinä kulmatolppaa taas pitkästä aikaa ihmeteltiin ja jäätiin sitten seisoksimaan ruudun reunalle. Istui hyvin käskystä. Toistoilla laitoin pallon ruudun taakse ja vauhtia saatiin lisää, eikä kulmatolpatkaan enää kiinnostaneet..Mutta ei ruutua voi treenata näin ts. että otetaan silloin tällöin, eikä eteenpäin pääsä ikinä. Nyt ruutua treenaamaan vaikka joka päivä, vaikkei muuta treenattaisikaan. Ja ne seuraamisen käännökset.

Kaukoja ollaan otettu ruokakupilla monena päivänä: oikein sähäkät asennonvaihdot ( avo ).Seisomista otan vielä lähes koiran nenän edessä, hutiloi vielä helposti niissä.