Hiphei! Nyt päästiin aloittelemaan agilitykin, kun MKK:n alkeiskurssilta vapaututi yllättäen paikka. Ekalla kerralla tehtiin yksittäisiä esteitä: aitoja, putki, rengas, kepit, puomi sekä pussi. Taigalle putki ja hypyt ovat tuttuja, Puomi meni hienosti! Laitoin kontaktille puomin loppuun makupalan ja käskin sen istumaan sinne. Lienee parempi opettaa kunnolla ja rauhassa nuo kontaktit, Taiga nimitätin jo kolmannella toistolla halusi juosta puomin täysillä. Täysillä en sitä päästä vielä, ettei tule vahinkoja. Mutta hienosti meni.

kepit sujuviat mielestäni myös hyvin! Kepit ovat ihan keppeina, ei mitään kuja-juttuja tmv. itse peruutin koiran edellä. taiga hiffasi jujun heti, ei yrittänyt kertaakaan oikoa, vaan pujotteli kuten pitääkin. Itselläni oli vaikea pysyä vauhdissa mukana ;)

Pussi meni kanssa hienosti. Neljännellä toistolla pussi suu oli jo kuten se on kisoissakin. No problems.

Rengas oli matala, siitä taiga hyppäsi ekrran kokonaan yli, mutta muutoin tähtäsi aika hyvin läpi.

Aidat sujuivat kanssa ihan ok. Lopuksi kolmen esteen sarjakin meni ihan hyvin. Taigalle suurin pulma lienee oikealla puolella oleminen. Tokokoira kun elää elämäänsä ohjaajan _vasemmalla_ puolella. Tämä on varmasti suuri haaste tässä lajissa meillä. Toinen on irtoaminen. Taigalle on luonnollista tulla luokseni, joka hypyn jälkeen ;)

Lopuksi teimme kolmen esteeen sarjan siten, että esteinä olivat kaksi aitaa ja lopuksi putki. Tämä meni hienosti! Ohjasin sekä niin, että T oli rinnallani sekä niin, että kutsuin koiran ekalle esteelle ja aloin ohjata siitä. Tämä on haastavampaa Taigalle. Plus vielä se, että ohjaus tapahtui siten, että T oli oikealle puolellani ;) Tähän pitää kiinnittää huomiota :)

hauska laji, kaiken kaikkiaan :)