Jälki1.

Sää: Selkeä, aavistus takatuulta, lämpötila +5

Pohja: Vasta ajeltu kostea aamukasteinen nurmi

Jälki: n. 50 m.Yksi suorakulma vasemmalle, makupaloja satunnaisesti: useita askeleita ilman ruokaa ja vastaavasti taas välillä makupala-askeleita enemmän.Jäljen päässä vähän ruokaa kaadettuna maahan.

Olimme tehneet pari viikkoa sitten tiukan jälkiviikon, jolloin ajoimme viikon ajan jälkiä päivittäin. Tämän aamuiset jäljet olivat nyt ensimmäiset viikon tauon jälkeen

Työskentely: Ensimmäinen suora meni aivan erinomaisesti! Ajoin lyhyellä liinalla tarkoituksena päästä huomauttamaan, jos vauhti kiihtyy liikaa tai jos tyhjät askeleet jäävät tarkastamatta. Turha pelko: Taiga työskenteli intensiivisesti tiivillä nenällä imuroiden myös tyhjät askeleet :-) Kulmassa tuli kuitenkin ongelmia. Ilmeisesti tuuli painoi hajun eteenpäin, sillä koira olisi painaltanut varmasti liinan mitan päähän yli kulmasta. Pitkään siinä seisoskeltiin, kunne koira taas paikansi oikean jäljen. Suora jäljestettiin taas mallikkaasti. Ruoka maassa pitkästä aikaa ilman purkkia taisi olla koiralle yllätys, sillä se meinasi ensin vain paahtaa eteen päin, ennen kuin tajusi, että jälki päättyi tähän.

Kulmien treenaamiseen panostettava. Toisaalta olenkin keskittynyt suorien ajoon. Suorat menivät erinomaisesti! :-)

Jälki 2

Sää: ks. edellä

Pohja: kova, multapohjainen ruoho. Vaikeampi pohja kuin ekalla jäljellä

Jälki: n. 50 m, kulmaharjoitus. Yksi suorakulma oikealle, yksi vasemmalla sekä 120 asteen kulma oikealle. Lopussa pidempi suora, jonka päässä purkki. Makupaloja satunnaisesti, kulman jälkeen enemmän.

Työskentely: Tarkoitus keskittyä kulmiin. Eka kulma tuli vähän yllättäen sekä koiralle, että ohjaajalle, joka ei älynnyt merkitä kulmia tarpeeksi hyvin itselleen...Pahapaha. Koira selvitti kulman kuitenkin loppujen lopuksi ok. Toinenkin suorakulma oli vähän hakuammuntaa, pyörimistä ym. Annoin koiran itse selvitellä sotku ja pääsimmehän me taas etenpäin. 120 asteen kulma meni oikein mallikkaasti! Suorat jäljestettiin taas hyvin, etenkin viimeinen. Jäljentekijälle/ohjaajalle pyyhkeitä jäljen teosta. Jälki oli turhan lyhyt tämän tyyppiseen harjoitukseen: koira ei alussa päässyt jäljestämisestä tarpeeksi tuntumalle, kun eka kulma jo sotki pakan. Seuraavaksi voisi tehdä enemmän noita 120 asteen kulmia ja siirtyä siitä pikkuhiljaa takaisin suoriinkulmiin.

Koira työskenteli ohjaajan tumpeloinnista huolimatta hyvin! Kulmia on hankala osata, jos kukaan ei ole niitä opettanut..Purkilla käsky maahan, mutta koira ehti sitä ennen jo rappaamaan tassulla purkkia..