Nääs kun tajusin, että menee liian vaikeaksi nykyiselle istumaannnousun käsimrkillää..Eli nyt heilautan vasenta kättäni ylös nyt käskyn kanssa..Toimi jo heti alusta paremmin kuin vanha :) Pitää nyt rauhassa ajaa tämä sisään ja treenata leikin varjolla.

Luoksetulossa tehtiin nyt myös maahanmeno suoraan liikkeen yhteydessä. Meni kyllä ihan ok maahan, mtuta seuraava l-tulo olikin hidastelua puolesta välistä..Otettiin sitten vain suoria ja vähän pallon heittoa. OK, eli ei maahanmenoa olleenkaan liikkeen yhteydessä, vaan ainoastaan eim. puunkierroilla. Sitten vähän seuraamista, joka meni oikein hyvin ottaen huomioon pallopalkan :)) Hienoa!

Duunissa luin läpi Turid Rugaasin Rauhoittavat signaalit.Täti puhuú ihan asiaa monessa suhteessa. Taigahan käyttää varsin näkyvästi erilaisia signaaleja viestittäessään sekä ihmisten että koirien kanssa. Olen käyttänyt hyödykseni rauhoittavia signaaleja esim. paikkamakuun ja pysähtyvien liikkeiden kanssa. Kun lähestyn koiraa näissä, käännän pääni pois, enkä kulje suoraan koiraa kohti. Aikaisemmin T on haistellut maata lähestyessäni, mikä on yksi rauhoittavista signaaleista. Nykyään se makaa rennosti minua tarkkailen kaikessa rauhassa :) 

Aloitan elokuussa kouluttamaan arkitottelevaisuutta kerhomme treeneissä ja koulutukset jatkuu myös syyskuun. Odotan ihan innolla :))