Aloitetaan hypystä: kyhäsin nimittäin pahvilaatikosta ja eristysteipistä erittäin omituisen tekeleen.Jos se olisi valmistetu jostain muusta materiaalista kuin pahvista, niin se olisi vaarallinen ;) Hyvällä mielikuvituksella hökötyksestä voi kyllä erottaa hyppyesteen piirteitä.Taigalla ainakin meni hiukka aikaa hoksatessa että mikä on härvelin tarkoitus. Ja meikäläinen inttää vieressä että kuule kyllä se on este ja sinä hyppäät siitä yli. Ja molempiin suuntiin. Meno matka sujui ihan hienosti hypäten, mutta paluu esteen kautta tuotti jonkin sortin kriisin koko harjoitteluun ;) Ohjaajan äänensävykin alkoi ajan kuluessa muuttua hieman painokkaammaksi.. Istuminen esteen toiselle puolelle ei sen sijaan aiheuttanut hämmenystä ( kiitos lenkillä istumisten harjoittelun mm.vapaaksi päästämisen yhteydessä ).Yritin muistaa palkata siitäkin joskus. Nyt tosin harjoiteltiin lähinnä sitä että ihan tosi sen esteen yli hypätään myös takaisin tullessa. Este säilyi joten kuten ehjänä ekast atreenista, tarvinnee tosin vielä lisää teippiä ;) Harjoittelimme siis sisällä. Ulkona otettiin lisäksi hyppyä betoniporsaan yli lenkillä. Täälläkin takaisin tulo hyppy olisi mielellään kierretty, mutta se johtui todennäköisesti siitä, että koira ei pysähtynyt aivan samaan linjaan esteen kanssa vaan sivummalle. We will keep on training :)

Ulkona oli kipakka pakkanen. Alkaa jo keli muistuttaa hieman tammikuuta. Lunta mukavasti ja treenikenttäkin oli aurattu ( eli parkkipaikka ). Ruutu kasaan ens alkuun ja pallo paikoilleen. Sitten hiukan lämmiteltiin seuraamisella, ettei tule vilu. Palkkaa tippui runsaasti, joskin lumella olisi suotavaa käyttää muita nameja kuin juustoa, ettei palkan etsimiseen mene tolkuttomasti aikaa. Taiga kun ei ole mikään koppareiden kuningatar.. hyvät seuraamiset kuitenkin, ehkä välillä taas turhaa painamista tosin.

Ruutua kaukaa.  Lähtöpaikalle mennessä rallattelin hiljaa "ruu, ruu, ruu" ja vinkkasin vielä ennen lähetystä tutuin signaalein, että mitä nyt tapahtuu.Hiukan epäilin löytääkö neito perille, mutta löysi se! Hyvin lähti, itsevarmasti laukalla kohti ruutua, tiesi mihin oli menossa. Havaitsi selvästi taaas ne oikean puoleiset törpöt, mutta ei jäänyt tutkimaan.Löysi heti pallon ja oli sitä myös ilmeisesti hakeassa. jee! Toisto lähempää, vein pallon. Hyvä suoritus. Sitten vielä lähempää ilman palloa: ei ollut keskellä ruutua, mutta reagoi jälleen loistavasti pysäytykseen -> heitin pallon.

Luokseulo pitkänä ja suorana.Tuli täysillä vähän annoin käsillä vihjettä että mihin pitää istua ja istuikin hiensoti ja suoraan eteen. Palkka tästä.

Kaukoa lopuksi.Tosin aluksi pikapalkalla ja naksulla asennot läpi. Oikein terävät nousut ja hyvät maahanmenot. Vikaksi matkaa noin viitisen metriä ja sarja: maahan-istu-maahan-istu ja vapautus futikselle taakse. Sitten pelattiin loppupeli futiksella :) Hyvät ja kivat treenit!

Kotona ruokaupilla tutusti noutoa: heitto oli huono ja kapula meni puoliksi eteisen pöydän alle.T toi kuitenkin niin nopeasti kuin saattoi, joten ei ollut tarvetta jäädä hinkkaamaan :)