...tajusin, että treenipäiväkirja on lienee olemassa sitä varten, että voi katsoa ajassa taaksepäin ja tarkistaa miten on tullut aikasemmin toimittua. Sain ajatuksia sekä noutoon että seuraamiseen liittyen.

Noutohan on mennyt ihan tosi hyvin ennen koetta.Kokeen jälkeen aloin panostaa tarttumisnoupeuden parantamiseen. Mitään varisnaista suunnitelmaa, miten sen tekisin ei oikeastaan ollut, eikä ole vieläkään. On vaan tehty kaikenlaista, minkä olen ajatellut voivan auttaa asiaa. En kuitenkana ole onnistunut tässä, vaan saanut jotenkin aikaan sen,ettei koira enää teidäkään mitä sen pitäisi tehdä koko noutoliikkeessä. Tämä on oikeastaan vain pahentanut ongelmaa, koira ei aina tunnu tietävän, pitäisikö sen edes ottaa koko kapulaa. Toisekseen sitten tämä palautusdilemma. Joten nyt istutaan alas ja vedetään syvään henkeä ;). Tarttumisongelmaan epäselvä puuttuminen on aiheuttanut muita ongelmia. Jeps.Tähänhän sitä pyrittiin..taas nähdään se, että kun ei mietitä miten asioita tehdään, vaan lähdetään sooloilemaan liikaa, niin näin voi käydä. Mistään isosta asiasta tuskin on kysymys. Nouto pitää vain palauttaa normaaleihin uomiinsa ja sitten tämän kautta pohtia josko sitä tarttumista voisi jotenkin nopeuttaa. Rutiini likkeeseen on kuitenkin saatava vahvemmaksi, jottei sitten teityn yksityiskohdan hiominen saa koko liikettä sekaisin..Noutoa on edelleen hyvä harjoitella osissa: palautusta vaikka ihan erikseen jollain muulla kuin kapulalla, jos ei muuta.

Seuraamisessa olen tehnyt yhden mielenkiintoisen havainnon. Käännösten ja muiden "pikkujuttujen" treenaaminen makupaloilla on onnistunut. Mutta kun ekstävyyttä ollaan haettu, mm.BH:ta varten on palkkana ollut lelu. Toisin snaoen, pitempiin seuraamisiin motivaatioksi ei riitä ruoka. Pallo, keppi tai vastaava on toiminut paremmin.Myös koiran vire on ollut parempi --> ok, mukana on ollut sitten mausteena edistämistä ja poikittamista.Liikkeet kuitenkin terävät ja koira on ollut täysin skarppina. 

saa nähdä mihin nyt joudutaan ;)