Aamupäivästä vietin kaksi tuntia Vuosaaren sataman pusikossa "rengaslastissa olevan laivan sytyttyä tuleen ja osan ihmisistä jääneen evakuoinnista huolimatta hortoilemaan alueelle". Toimin siis VaPePa:n, poliisin, pelastuslaitoksen, SPR: ym. yhteisharjoituksessa maalimiehenä pelastukoiralle. Onneksi tulinkin löydetyksi kärsittyäni "savumyrkytysoireista ja sekavasta mielentilasta". Yhteensä harjoituksessa oli noin pari sataa henkilöä mukana sekä tietenkin asiaan kuuluvaa kalustoa ja koiria. Päivä oli erittäin mielenkiintoinen ja opettava.

Illalla lähdin vielä viihdyttämään omaa koiraa kentälle. Eiliset ( 9.9 ) treenit olivat menneet suurelta osin huonosti: neidiltä meni puoli tuntia harkitessaan kannattaako tuoda metallista noutokapulaa. Aikansa pohdittuaan, vinguttuaan, kaikki muut mahdolliset toko-liikkeet tarjottuaan se vihdoin nöyrtyi, toi metallin ja bileet oli pystyssä. Luoksetuloa emme päässeet tekemään lainkaan, kun koira nyki paikallaolossa sen oloisena, että kiinnitysnarut katkeavat hetkenä minä hyvänsä. Merkki oli tarkoituksella ihan siinä suht keskellä kenttää ja sitähän Taiga kuikuili pitkin treeniä. Eli ei otettu merkkiä. Puukapulan nouti ok, mutta viettiä saisi olla enemmän: nyt pikemminkin roikotti kapulaa hampaissaan...Ruudun kanssa myös omituista häröilyä, mutta kaiken kruununa oli kyllä metallin niin sanottu nouto..

 Halusin siis tänään vain pitää lystiä ja riekkua koiran kanssa kentällä ilman mitään sen kummempia kommervenkkejä. Metallin noutoa on treenattava erikseen kovemmassa vietissä esim. ennen ruokaa, silloin Taiga yleensä tuo vaikka tiiliskiven pyydettäessä.

Leikittiin siis rätillä ja seurautin pätkiä siinä samalla: meni tosi hyvin, hyvä kontakti etäisyys jne. Viimeisen pätkän aikana rätti taskuun, parikymmentä askelta suoraa seuraamista, kova kehuminen ja repulle. Repussa on aina loppupalkka, joka on milloin ruokaa, milloin pallo. Tällä kertaa oli pallo ( eilen ruokaa ). Viskelin palloa ja sitten käytiin vielä päälle iltalenkillä. Se oli siinä. Seuraaminen on parantunut viime aikoina tosi paljon loppupalkan ansiosta. Vika seuraaminen palkataan aina repulla ja sitä ennen palkka tulee miten milloinkin. Toistaiseksi näyttää hyvältä.

Huomenna MKK:n treenit Munkassa.