Joo-o, eli ensimmäinen merkkitreeni ehkä kahteen vuoteen ;) Syy taukoon on ollut se, että aloin aikoinaan opettaa merkkiä väärin ja se johti lopulta siihen, että T alkoi kiinnostua ruudun kulmatörpöistä. Sain aikanaan ohjeeksi sitten jättää merkin treenaaminen kokonaan, kunnes ruutuun kohdistuminen alkaa sujua. Toki merkkiä voi opettaa samaan aikaan kuin ruutuakin, mutta itse en kokenut, että osaisin sen oikein tehdä.Nyt kuitenkin ajattelin, että aloitetaan merkin treenaus uudelleen. Seistiin n. puolentoista metrin päässä mansikkahillopurkista. Taiga oli kinnostunut merkistä ja käskyllä se lähti kohti merkkiä. Pysäytys, naks ja palkka. Tätä tehtiin muutama toisto.Hienosti Taiga osui jopa emrkin taakse kauniisti seisomaan, kuten ihanne on ;)

Eli pointtina tässä, vähän ehkä kirjoitettuna kummalliselta tuntuvassa treenissä, on se, että merkille itselleen ei koskaan laiteta mikään. Se merkki sinällään ei ole mikään juttu. Juttu on se, että sen luona pysähdytään.Eli toisin sanoen se palkka tulee pysähtymisestä, merkki vain kertoo missä pitäisi käskyn kuullessa pysähtyä ;) Katsotaan miten hyvin lähtee sujumaan.Edetään rauhallisesti ja pidetään toistaiseksi merkki- ja ruututreenit visusti erossa toisistaan. Ruututreeniin nyt ekalla toistolla pallo selvästi näkyviin, ettei lähde hakeutumaan kulmatörpöille.

Merkin lisäksi otettiin vähän seuraamista: hidasta kävelyä ja juoksua. Juoksussa kontakti aluksi unohtui. Temmonvaihdoksia treenattava vieläkin useammin! Käännökset kauttaaltaan hyviä.Hyvät perusasennot.

Pysähtyvistä vain seisominen.Lumessa huomaa helposti jos liikkuu.Eipä liikkunut ;)

Noutoa puulla. Tehtiin niin, että juostiin kapulalle yhdessä, ajatteline että saisin koiran tarttumaan esineeseen tällöin nopeammin.Aluksi T ei tajunnut juttua lainkaan ja meinasi unohtaa koko kapulan ;) Toistoilla parannusta. Noudoissa en ottanut nyt palautuksia ollenkaan.Kyllä tämä nyt taas paremmalta kuitenkin vaikuttaa :)

Kaukoissa vaihtoja pidemmällä välimatkalla.Tätäkin muistettava treenata, nyt jätti kerran ekan istumisen tekemättä. Muutoin kyllä teki asennot, mutta vaihdoissa oli kuitenkin aavistus epävarmuutta.Palkkasin sekä kädestä, että palkan heitolla että taakse valmiille palkalle.Tekeminen parani loppua kohden.

Kotona vielä hyppyä ja, tietenkin, metallia ;) Hypyssä ennakoi istumista. Ei meinannut millään pysähtyä seisomaan.Pitää välillä vaihdella nyt käskyjä. Metalli oli taas tänään helpompi.Nyt Taigan taktiikkana oli se, että se tapitti minua syvälle silmiin aluksi hyvinkin tiiviisti, eikä muka lainkaan huomannut metallia ;) Otti sitten lopulta kapulan ja vieläpä hyvällä otteella :) Aikaa meni jo murto-osa siitä parinpäivän takaisesta kiukuttelusta ;)