Käytiin siinä 22.30 ottamssa vähän seruaamista, kun sataman edustalla valtasi syvä hiljaisuus ja tilaa piisasi. Eli oltiin siis siinä osassa satama-aluetta, jossa ei ole toivoakaan mahtua treenaamaan päiväsaikaan :) taigaa ei myöhäinen ajankohta häirinnyt. Otettiin ensin vähän käännöksiä juustolla. Sitten pidempää pätkää ja palkkana narupallo. Meni ihan hyvin nyt :) Kontakti pysyi jo pidempään ja jos se katosi, niin Taiga _itse_ korjasi asian, palkkaa kun näin tapahtui sekä suullinen kehu.Myös käännös oikalla sai koiraa aina vain skarpimmaksi. Hienoa!

Nyt sunnuntaina Taiga sai aamiaisensa treenien jälkeen. Olikin oikein maksalaatikkoa tarjolla. Ajattelin että käyn läpi avon likkeet ja palkkailla aina liikkeen jälkeen. Oltiin liikuntahallin parkkikpaikalla, oli vähän ahdasta, mutta mahduttin kuitenkin tekemään kaikki mitä pitikin. Nyt ollaan viime päivät treenattu tosi vähän, mutta ehkä on välillä tosiaan hyvä vetää hiukka henkeä.

Seuraaminen oli nyt jo parempaa.Hyvät pysähdykset ja käännökset. Välillä huomio kävi muualla, mutta ei sanottavammin. Olin ihan tyytyväinen :)

Liikkestä maahan oli nyt jo Taigalle tyypillisen hyvä.Itse maahanmenokin luotisuora :) Hyvä!

Luoksetuloa vähän jännitin.Ei olla otettu pysäytystä kuin milloin lie viimeksi. Liike kuitenkin ok.saisi vielä terävämmin pysähtyä, mutta pysäytys oli kuitenkin nopea. Ei ennakoinut. Loppuosa hyvä, upea eteenistuminen ja oikein hieno sivullesiirtyminen! Hyvä taiga! :)

Seisominen, kuten maahanmeno.Ei huomautettavaa :)

Noutoa tehtiin kahdesti, sillä eka heitto oli lyhyt.Taiga palautti ravilla, mutta nyt kapulaan tarttuminen oli oikein nopeaa. Eteenistumista hieman avitin.Palkka tästä, mutta otettiin vielä uudelleen, nyt pidemmällä heitolla. Ja god heavens! Mikä nouto! En ehtinyt edes suutani sulkea käskyn jälkeen, kun kapula oli jo toimitettu takaisin! Taiga odotti hyvin käskyä, sinkosi kapulalle sieppasi sen samantien ( ei jäänyt siis pohtimaan ja maistelemaan kapulaa) tuli _täysillä_ takaisin, istui aluksi hieman kauas, muta korjasi sen aivan itse saman tien! Aivan upeaa! onneksi refleksit toimivat ja naksutin oli kädessä, niin pääsin palkkamaan tennispallola, jonka olin kätkenyt takkini kaulukseen. Aivan upeeta ja mahtavaa!

Hyppyä betoniporsaalla.Hyvä, ilmava menohyppy vähän epäröi istumsita ( alusta oli hieman epätasainen ), mutta  oli taas ajautunut minsuta katsoen oikeale esteestä.Aivan kuten viimeksi kokeissa. Oli kiertää menohypyn, mutta peruututin sen takaisin esteen taaksen.Siitä takaisin tulohyppy. otettiin uudelleen, taas ajatui hieman oikealla, mutta nyt hyppäsi siitä huolimatta esteen yli takaisin.Hienoa! Tilanne oli koulutuksellisestikin hyvä, nythän pääsin kouluttamaan koiraa ja kertomaan sille, miten pitää toimia.Hyvä.Enemmän hyppytreeniä ulkona, jossa tilaa on enemmän ja virheitä voi sattua helpommin sen vuoksi.

 

kaukot vielä. Ihan ok vaihdot, mutta pikkuisen terävämmin olisi voinut toimia ja istumise olisivat voineet olla hieman selkeämmät. Ei huono kuitenkaan.Vapautus repulle.

Lopuksi vielä leikittiin seuraamista, mulla oli Taigan futispallo oikeassa kainalossa ja sitten tehtiin käännöksiä, temmon vaihteluita jne. Hauskaa oli :) Pitää ehdä näitä enemmän. Olen huomannut, että aivan liian usein viime aikoina seuraaminen on lähtenyt perusasennosta. Seuraamistakin voi leikkiä, eikä silloin lähdetä perusasennosta tmv.