Käväisin ostamassa matalat muovikartiot ruutua varten, joten niitä piti päästä heti testaamaan. Ruudun opettelussa ei meillä ole ollut oikein mitään logiikkaa, joten tänään päätin ihan kunnolla tutkita mitä koira oikein osaa. Lisäksi palkkaa seuraamisen käännöksistä ja erikseen vielä pysähtymisista ( suorista perusasennoista ), sekä pysähtyvistä käytiin alo-luokan liikkeet. Perusasentoon siirtymistä otettiin myös. Sisällä treenattiin alkuun kaukojen tekniikkaa ( menikin jo paremmin ) ja uutuutena merkin kiertoa. Tätä otetaan ohjelmaan ensi viikolla enemmän, kun mahdollisesta kokeesta olaan päästy.

Seuraamisen käännökset olviat enimmäkseen tiiviit ja epätiiviit johtuivat puhtaasti omasta huonosta kehonkielestä. Kun oma kulkeminen oli kohdallaan, myös koira kääntyi hyvin. Harjoitus oli aika pitkä, vaikka käännökset olviatkin pääosassa, hyvin koria jaksoi. Lopuksi palkkasin pelkästä hyvästä liikkeellelähdöstä narupallolla. Pysähtyvistä seisomista hiottiin enemmän, palkkasin sekä pysähtymisestä että pysymsiestä. Maahanmeno otettiin kerran, ihan jees.

Ruudun rakensin ihan alkajaisisksi ja sijoitin sen taakse pallon. Taas vilkaisiin oikeata kulmamerkkiä, mtuta "ei jäänyt" siihen, vaan suunnsiti pikasesti pallolle: selvästikään ei kutienkaan muistanut/liekö edes oli tajunnut mun laitteneen pallon sinne. Tositolla liike oli suoraviivainen. Sitten olinv ain vievinäni pallon ruudun taa: halusin nyt testata miten koira kuuntelee pysäyttämiskäskyäni. Jostain syystä en ole tätä oikein ikinä tehnyt. Ja hyvin kuunteli! Tosin huusin liian aikaisin ja koira jäi aivan etureunaan, maahanmeno hieman hidas, mutta varma. Taas vein pallon ruudun taakse ja vauhti oli hyvää. Sitten pallo taas pois. Nyt osui just keskelle, pysähtyi ekalla käskyllä ja tästä palkka eli pallo ruutuun koiralle. Tosi upea! Matkaa ei ollut varmaan viittä metriä enempää, mutta parempi nytedetä pienin askelin kuin alkaa taas ahnehtimaan. Pallo ruudun takana on kuitenkin hyvä keino. Lisäksi Taigan tarjotessa hienoa seuraamista liikkeen ( lähetysten ) välillä annoin sille pari kertaa pallon siitäkin.

Seuraavaksi seuraamisista pidemmistä suorista palkkaa. Ruutu jatkuu ja luoksetulon eteenistumista ( jottei ala pummaamaan siinä )