Ruudun rakennuksen jälkeen palkkasin parista maahanmenosta..Vähän tuppasi jäämään puolittaiseksi maahanmeno ts. kyynerpäät olivat aavistuksen irti maasta. Meni kyllä sitten maahan ihan kunnolla, kun vaadin. Paikallamakuu n.3 minuttia hyvä. Ei mitään huomautettavaa.Palkka maassa maaten.

Sitten samantien pysähtyvät: ideana oli palkata istumisesta. Maahanmenossa, joka olisi saanut olla nopeampi, tämä onnistuikin.Mutta seisomisessa ennakoi istumisen.Tätä ounastelinkin ja tavallaan "kerjäsin", koska odotutin pitkään antamatta käskyä.Otettiin uudelleen ja palkkasin heti käskyn jälkeen ja siten myös pysymisestä. En usko, että tähän kummpisempia tarvitaan.Huomanne vielä suorapakalla ja palkka pysymisestä :)

Seuraaminen futispallollopalkalla: ei ihmeitä :) Hyvät tempon vaihdokset :) Tiivis seuraaminen koko treenin ajan.Myös pysähtymiset tänään oikein hyvät!

Luoksetulossa vauhtia fudiksella ja myös pari eteenistumista: no any problemos :) Palkaksi vielä ruutuun, jonka takana pallo. Tulin siihen tulokseen, että pallo ruudun takana on tällä hetkellä paras tapa treenata ruutua.T:n vahvuus on hyvä ohjattavuus, mikä tokoon siirrettynä tarkoittaa sitä, että se kuuntelee käskyt huolella.Pysäytys siis varmastikin onnistuu, vaikka vauhtia oliskin. Nyt oli taas pallo kirjaimellisesti hukassa.Taiga mielestäni paikansi vihjeellä ruudun, mutta lähtiessään kaartoikin tiukasti vasemmalle ihmettelemään kahta jotain tyhjää litsaantunutta kahvimukia, jotka kieltämättä muistuttivat ruudun etukulmia asetelmassaan ;) Ohjasin käsimerkillä T:n oikeaan suuntaan ja kas: löytyihän se ruutu.Sisällä haahulua: etsi ja etsi ja lopulta löysi pallon. Pidin hyvänä harjoituksena kaikesta huolimatta. Ruutu löytyi yhdellä lisäkäskyllä ;) Ja koira selvästi uskoi jonkinlaisen maalin olevan olemassa ruudssa ( eli pallo ). Sitten ilman palloa lähetys.T meni ruutuun, joskaan ei vauhdilla ja reagoi odotetusti pysähtymiskäskyyn seisten täydellisen keskellä ruutua. Pallo tästä. Lopuksi vielä veimme yhdessä pallon ruutuun ja teimme ( sovelletun ) erivoi-ruudun.Jätin Taigan seisomaan kuvitteelliselle merkille ja käsimerkillä ohjasin pallolle.Hienosti meni! Ei jäänyt kyselemään, että mitä tarkoitan tmv. :)Ruutu oli oikealle puolella, välimatkaa ehkä 15 metriä "merkiltä"

Sitten vielä leikittiin seuraamista ilman käskyjä tennarin kanssa ja onnistuimme hävittämään pallon pusikkoon..

Ai niin.Ruoan kanssa taas noutoa.Ihme häröilyä aluksi _taas_. Pudotettuani kapulan lähelle, Taiga ei ikään kuin tajunnut, mitä piti tehdä.. Nosti kaupan, mutta pudotti samantien (!). Kerran jopa, daiju, pudotti kapulan omille varpailleen..Kannattaa varmaan siis olla pudottelematta.. Kolmannella yrityksellä vein kapulan parin metrin päähän: nyt toi kunnolla. piti kunnolla, toi ripeästi ja istui tiiviisti eteen. Ihan oikeesti..Kyllä se osaa, kun vain haluaa tehdä.Miksi hemmetissä pitää ensin vatvoa ja veivata, ennen kuin tekee kunnolla?? Ei mahdu kaaliin.. Pitää nyt vain vetää vieläkin "raaempi" linja: kuppi kokonaan pois ja uusi yritys hetken päästä.En aio sallia tällaista sekoilua, kun kyse ei ole siitä etteikö se osaisi tai ymmärtäisi.Ei vain malta. Eli otetaan käyttöön tietynlainen "nouda tai kuole"-menetelmä: homma tehdään laakista kunnolla ja täsmällisesti, jos haluaa hiukopalaa. Ja jos ei halua työskennellä kunnolla, niin ei sitten ole sillä hetkellä nälkäkään.Nih!