Lukeminen on lähtenyt niin ärhäkästi liikkeelle, etten ole ehtinyt tännekään kirjoitella..Treenaamassa olemme varsinaisesti käyneet vain noissa yhteistreeneissä.Lisäksi sitten lenkillä kaukoja vähän ja ruokakupilla ahkerasti metallia, joka onkin edistynyt. Voin laskea kapulan jo _melkein_ maahan.En hyväksy mitää kapulalla leikkimisiä tmv. Ottaa varovaisesti, mutta pitää kuitenkin erittäin rauhallisesti suussaan, eikä yritä pudottaa.Hienoa!

Kimppatreeneissä ollaan treenattu: seuraamista, paikkamakuuta, noutoa,hyppynoutoa, luoksetuloa,ruutua, kaukoja ja viimeksi uutuutena idari. Taiga on ollut treeneissä tosi vauhti päällä ja saanut kehuja energisyydestään :) Meikäläinen sai moitteita siitä, etten luota koiraan ja teen välillä liian helppoja harjoituksia.Esim.merkkiä treenattiin viimeksi reilusti jostain seitsemästä metristä ja voilà. Täydellinen merkki! Taiga pysähtyy loistavasti just kun käsken. Sama ruudussa. Ruudun on hahmottanut hyvin, vaikka treeneissä sitä hässäkkää riittää, kun väkeä on niin paljon :) Lisäksi tuli jotain puhetta EVL:sta ja sanoin, että katotaan nyt päästäänkö koskaan niin pitkälle, johon kouluttaja: kyllähän nyt tuollaisella koiralla ;) Keskusteltiin myös tästä kisajännityksestä ja viesti oli aika selkee: ei auta muu kuin tehdä sitä ihtiään, eli kisata..

Seuraamisessa edistää..taas. ollaan tehty pitkiä kaavioita, mikä sinänsä on hyvä.Välillä kontaktista saa muistuttaa, mutta enimmäkseen ok. Temponvaihtelut hienosti, myös hidas kävely. Käännöksissä välillä ongelmia, etenkin vasempaan, kun edistää.

P-makuut ovat sujuneet loistavasti.Olen ollut puun takana piilossa, paitsi torstaina kun käveltiin Tiinan kanssa "vain" tosi ekstra kauas.Ei ongelmia, vaikka välit koirien välillä ovat olleet, tahattomasti, lyhyemmät kuin kokeessa.

L-tulot menneet Taigalla kivasti. Voisin jopa väittää,että pysähtyy ryhmän koirista parhaiten.Siis niistä koirsta, jotka eivät (toistaiseksi) ennakoi pysäytystä ;)  Torstaina otin vain suoria, ei ole vauhtia hävinnyt minnekään.

Noudossa taas hiottiin tarttumisnopeutta: teen nyt niin, että heti kun koira tarttu kapulaan huudan hyvä ja lähden pinkomaan karkuun.Sitten käännnyn ja palkka koiralle.Luovutuksella tai ilman.

Hyppy sujuu hienosti! Nyt T hyppää tarpeeksi kauas esteestä, eikä ole edes niin vinossa kuin ennen :) Paluuhyppyä ei ole yrittänyt kiertää.

Hyppynoudossa tyttö on ihan liekeissä, jatkuvasti yrittää varastaa hypyn ;) Kuitenkin vaadin kontaktin ja vasta, hienosti sanottuna, patoamisen jälkeen saa toimia. Ilmavat hypyt mennen tullen, este korkeampi kuin toko-este, muttei yhtä korkea kuin pk-este ;)

Idaria kokeiltiin viimeksi aika mielenkiintoisessa asetelmassa: kolme koiraa teki idistä samaan aikaan ;) Ok, ehkä hieman haastavahko liikkeen aloitusharjoitus, mutta periaatteessa kyse on vain pysähtyvistä ketjussa. Eikä koira saa liikkua.Meni tosi hienosti! Ekan seisomisen T istui, korjasin ja muut menivät hyvin.Palkkasin sekä itse liikkeestä, että sitten uudelleen koiran luokse palattuani.Taiga ei piitannut muista ihmisistä, jotka sen ohittivat saati koirista :) Ei myöskään kääntyillyt, hyvä kun päätä edes käänsi :)

Taigan leikkimiseen on tullut hillittömästi uutta virtaa.Roikkuu rojuissa kuin mikäkin ;) Lelu on tällähetkellä mieluisin palkka.