Ensin sisällä ennen ruokaa avo-kaket ruokakuppi takana palkkana. Maahanmenoissa kyttäsi kuppia, mutta istumaan nousut hyviä. Ihan peruskauraa.

Illalla tehtiin lenkki ja samalla pariin otteeseen otettiin paikallamakuu. Ensin oltiin vierasvenesataman parkkipaikalla avantouimareiden keskellä ;). Meni hienosti. Hyvä maahanmeno ja pysyi tosi rauhallisesti aloillaa. Läheltä lähti autokin liikkelle, mutta ei häirinnyt. Pidin päälle kaksi minuuttia. Hienosti meni! Sitten jatkettiin lenkkiä ja otin uuden paikallamakuun Venepoliisin laituriportin edessä. Jälleen meni hyvin ja nopeasti maahan ja jäi siihen. Menin optimistisesti johonkin kolmeenkymmeneen metriin. Ei pysynyt vissiin puolta minuuttiakaan, kun päätti nousta ja lähteä. Olin vähän äimänä. Koira ei edes tullut luokseni vaan lähti vaan käppäilemään ja haistelemaan pientareita!! Mitään konkreettista syytä nousuun ei käsittääkseni ollut, koira vain yksinkertaisesti tuntui päättäneen, että enpä muuten ole paikalla..Menin luo ja vein takaisin paikalle. Hyvin tuli perusasentoon ja meni nopeasti maahan. Tällä kertaa menin viidentoista metrin päähän..Nousi istumaan(!). Eikun takaisin ja uusi käsky, eikä ollut hitaudesta tietoakaan maahan mennessä. Nyt jäin kymmeneen metriin. Jo pysyi, pidin noin minuutin. Takaisin tullessa runsaat kehut (maassa) ja frolicit. Oli ihan rennosti, takaani meni lenkkeilijäkin, eikä Taiga ollut lähdössä minnekään. En tosiaan tajua mitä keksintöjä ne kaksi nousua olivat, varsinkin se eka haahuilu. No, se vain kvuastaa liikkeen epävarmuutta. Eikun treeniä vain.

Positiivista oli se, ettei toistot vaikuttaneet maahanmenon nopeuteen tai perusasentoon/kontaktiin, vaikka koira varmaankin vaistosi tyytymättömyyteni.