Tammikuun viimeisen päivän kunniaksi vedin parin lepopäivän jälkeen treenit pirteässä kymmenen asteen pikkupakkasessa :) Olen ollut niin myöhään duunissa nyt viikolla, ettei treenaamisesta ole tullut mitään.

Nyt sitten otin omalla kujalla ruutua, luoksetulon pysäytystä, vähän seuraamista ja kaukoja loppurahalla.Lisäksi lyhyt paikallamakuu. Ruudun rakentamisen ajaksi Ta oli "piilossa" taloyhtiön pihalla, jottei se aina näkisi mua tekemässä neliötä..Tiedä sitten onko sillä miten paljon vaikutusta.keltaiset ruututötteröt näkyivät mitenkuten..

Seuraamista otin vain muutaman askeleen pätkissä: tarkoituksena oli nyt sen oikeamman seuraamispaikan löytämisessä uudelleen.Olen selvästi lipsunut tässä: en ole vaatinut tarkkaa suorittamista ja nyt se näkyy kyllä aika järkkynä seruaamisasentona.Apukeinoksi siirrän nyt makupalat vasempaan käten ( takaisin) ja suusta tiputettavat namit pitää tiputttaa lähemmäs. Lelupalkkaa voitaisiin ottaa nyt hetki ainoastaan liikkeen jälkeen. Nyt seuraamisen paikka parani heti, kun palkkaa tuli vasemmasta kädestä enempi.Myös perusasennot suorenivat huomattavasti ( kas kummaa ).

Ruutua n.kymmenestä-viidestätoista metristä.Narupallo oli paikoillaan. Lähti hyvin liikkeelle ja menikin ihan etureunasta sisään, mutta aikalailla vasemmasta laidasta: hämäryys varmasti vaikutti tähän.Ei jäänyt kuukailemaan siihen tolpille vaan meni heti pallolle, kuten kuuluukin. Uusiksi vielä ja nyt eteni suoraan.Ohjasin Taigaa puolesta välistä ohitseni ruutuun: vähän se ihmetteli, mutta meni silti hyvin.Sitten otin naksun esiin ja treenattiin ruudussa ohjautumista.Lähetin koiran ruutuun metrin päästä ja pysäytin, kun oli keskellä.Tämä onnistui kerralla pari kertaa, mutta jos jouduin myös pysäyttämään koiran kulmissa ja laidoilla, jonne hakeutuun helposti pulmatilanteissa-> näissä tilanteissa pitäisi siis saada koira hakeutumaan keskelle. Nyt sitten pysäytin, naksautin ja palkkasin, kun osui keskelle. Tätä pitää tehdä nyt paljon, mutta voi olla ihan toimiva, kunhan koira hoksaa että keskelle kannattaa hakeutua.Taigan reagoiminen käskyyn on loistavaa! Ei jää ihmettelmään yhtään, vaan pysähtyy ja ottaa kontaktia. Good girl!

Luoksetulon pysäytystä nyt lyhyeltä matkalta. Naksun ja pallon kanssa otettiin: onnistui loistavasti :) Hyvä vauhti ja hyvät pysähdykset.

Sitten kaukoja naksuttimella palkaten läheltä joka vaihdoksesta.Lopuksi maahan-istu-maahan parista metristä ja heitin palkan taakse.

Sitten lyhyt paikkamakuu, menin kaus piiloon pihaportille, mutta en ollut kauaa piilossa, ehkä minuutin.Paikka treenata oli kuitenkin sellainen, että ohikulkijoita voi tulla, enkä halua että koira epäonnistuu tällaisessa tilanteessa. Häiriöitä olikin tasaisesti:koiraa, polkupyörää, sauvakävelijää.Nämä eivät haitanneet.