Pitkät treenit M-L:n ja Morriksen kanssa. Samalla taas yksi uskollinen talkoolainen väsäsi säilytyslaatikoita telineille..Aluksi otin vähän kontaktia ja seurautin muutaman askeleen. Sitten vein Taigan paikallamakuuseen PK-liikkeen tapaan M-L:n ottaessa treeniä Morrin kanssa. Vaatii harjoittelua. Olin n. 15 metrin päässä, kylki koiraan päin. Taiga ei varsinaisesti liikkunut, mutta nousi monta kertaa istumaan/seisomaan. Kävin palkkaamassa, kun pysyi rauhallisesti maassa. Muutenkin liike levoton.. Sitten otettiin vähän luoksetuloa: pieni ohjaus ja istui ok eteen. Seuraavaksi toko paikallamakuu. Kuinka ollakaan kentän reunaan ilmsetyi lapsi leikkimään ja Taiga alkoi haukkua, ei tosin noussut paikaltaan. Otettiin uudelleen, lyhyesti, kun lapsi oli kadonnut: ei ongelmia. Nykyisin Taiga haukkuu lapsille ( ja kyllä välillä myös muille ihmisille ) treeneissä: liekö yhteyttä siihen, että se vuotaa välillä muutenkin..Otin koiran haukkumisen jälkeen uudelleen kontaktiin tekemälle, jonkin pienen seuraamispyörähdyksen tmv. josta pääsin palkkaamaan, ettei tyytymättömyyteni ( haukkumiseen ) jäisi päälle. Ei ongelmia sen suhteen. Paikallamakuuharjoituksia on nyt otettava ihan kunnolla muutenkin eri tilanteissa. Otettiin myös liikkeestä istuminen: ensin meinasi lähteä mukaan, mutta toisella kerralla jäi hyvin.

Seuraavaksi tehtiin BH-kokeen seuraamiskaavio siten, että M-L toimi tokon tapaan liikeenohjaajana. Meni tosi hyvin! taiga ei ole ikinä seurannut noin pitkään ilman palkkaa. Välillä tosin kehuin sitä. Eka suora moitteeton, samoin täyskäännös. Tokalla suorallakaan ei valittamista, juoksuosuus ja hidas kävely erinomaiset. Vasemmallekännökset tosi hienot.Toinen täyskäännös hapuiilevaa, pysähdys ok. Oikealle käännös hyvä. Loistava kontakti, välillä vähän putosi, mutta palasi myös nopeasti. Erinomaista! harjoiteltiin henkilöryhmää ruutumerkkien toimiessa henkilöinä :-). Ei ongelmia. Sitten pelattiin vähän palloa välissä ja otin sen jälkeen vielä hyppyä pari kertaa. Hypää kyllä hyvin, mutta ekalla kerralla taas steppasi seisomisen jälkeen. Tokalla ei! :-) Hyvä. Nouto otettiin pari kertaa: ekalla palautti hyvin suoraan, tokalla istui taas vähän vinoon --> askel taakse --> suoraan. Sitten otettiin vielä ruutua, myös sivuohjauksena. Eka sivuohjaus meni vähän ihmetellessä. että mikä juttu tää on. Toka parempi. Ekalla tutki ruutumerkkejä, eikä ollut todellakaan ruudun keskellä. Tokalla oli eikä käynyt merkkejä läpi. Suora lähetys meni hyvin sekä makupala alustalla että ilman. Palkkasin lisäksi joka kerta sen ottaessa kontkatia muhun ruudussa seistessään. Lopuksi vielä pienen pieni seuraamispätkä: pari askelta --> palkka, pari askelta --> palkka, pari askelta --> vapaa repulle. Kissanruokaa tänään :-)

Hyvä treeni! Tyytyväisin olen seuraamiseen. Myös liikkeellelähdöt olivat hyviä, kun eilen ne olivat vähän haahuiltuja. Paikallamakuu työn alle.