Tarkoituksena oli vetää yhteistreenit Munkassa M-L:n ja Morriksen kanssa. Aloitimme paikalla makuulla. Itse olin näkyvillä, M-L meno Morrille piiloon. Otettiin kahden minuutin paikallaolo ja M-L toimi samalla liikkeenohjaajanakin :-). Taiga meni nopeasti maahan, vähän kuikuilin mennessäni olan yli, että mitä se siellä puuhaa, mutta hyvin tyttö pysyi. Vain hetkeä aiemmin samaisella kentällä oli ollut n. 10 koiran yhteistreenit, joten kenttä oli täynnä hajuja. Se näkyi Taigassa: alussa se tarkkaili minua, mutta loppuvaiheessa alkoi nenä käymään ja koira alkoi nuuskia ympäristöä. Vaihtoi asentoakin "rennompaan", mutta pysyi kuitenkin. Itse seisoin n. 15 metrin päässä korostetun rennosti, huono ryhtisenä, enkä katsonut koiraa kuin salaa vähän kulmien alta. Ihan hyvä treeni! Morrista Taiga ei välittänyt :-), ja uskon että lievä levottomuus liikeessä korjaantuu toistojen myötä.

Sitten ruodittiin meidän liikkeestä maahanmenoa, tehtiin useita toistoja ja haettiin syytä vinoon menemiseen. Liike on hurjan nopea, Taiga putoaa maahan tosi vauhdilla, mikä on tietysti hyvä asia. Nyt otettiin ihan rauhallisesti, pysähdyin ja käskin maahan --> meni suoraan. Ei kuitenkaan tarvinnut kädellä ohjata. Yritän muutenkin pitää kroppaa mahd. neutraalina, jottei synny mitään maneereita, jotka tulkitaan kaksoiskäskyiksi. Sitten mentiin ottamaan hyppyä ja M-L meni treenasi Morrin kanssa samalla luoksetulonpysäytystä toisella puolella kenttää. Pistin Taigan istumaan paikalleen säätäessäni esteeseen lisää korkeutta. Morri säntäsi jossain vaiheessa ulos kentältä jonkin mielenkiintoisen perässä ja M-L samaten Morria huutaen. Mutta Taiga ei liikahtanutkaan. Hieno koira! Taiga oli riemuissaan hypyn treenauksesta, oli jopa vaikeuksia saada se perusasentoon ennen hyppyä. Palkkasinkin paljon siitäkin pitkin treeniä. Aluksi pallo oli valmiina esteen toisella puolella, jotta koira muistaisi mistä tässä oli kyse: ja muistihan se. Sitten pallo olikin minulla, vaikka olinkin vievinäni jotain toiselle puolelle. Pallo lensi, kun koira lensi. Tämä ei kuitenkaan oikein sopinut, koska seuraavissa toistoissa Taiga hypyn jälkeen oli jo valmis säntäämään mihin tahansa mahdollisen pallon perässä ja seisahtuminen esteen toiselle puolelle oli vähän kyseen alaista. Niinpä palkka pari kertaa kädestäni, kun olin itse koira luona. Jätettiin este hetkeksi sikseen ja otettiin luoksetulon eteen istumista sekä seuraamisen käännöksiä, myös täyskäännöstä. Palkkasin myös liikkeellelähdöistä. Oikealle kännökset menivät hyvin, mutta vasuriin ei oikein onnistu siten kuten pitäisi. Pitää ottaa hihnan kanssa ja auttaa koiraa enemmän. Täyskäännöstä treenattiin namien ja pallon kanssa. Pallon kanssa käännös ei ole aivan niin tiivis kuin pitäisi, mutta vauhtia piisasi. Eteenistumisia tehtiin kolme ketjussa, ekalla törmäsi vähän, kahdella vikalla ohjasin sopivan etäisyyden. Meni hyvin. M-L  tuli ottamaan hyppyä ja me treenattiin toisella puolella vielä avon kaukoja, palkka kädestä sekä pallo takana. M-L oli treenannut ruutua Morrin kanssa, mutta nyt Taiga ei regoinut ruudun olemassaoloon mitenkään. Ehkä se ei edes tajunnut sitä, kun en itse ollut sitä rakentanut..Tiedä häntä, ihan hyvä juttu kumminkin. Kaukot menivät loistavasti! Hyvät, nopeat vaihdot, mutta ilman loilotuksia!! Hienoa, tehtiin istu-maahan-ylös-maahan ja palkkasin joka kerta kädestä erikseen paitsi viimeinen pallolle. Tämän jälkeen tehtiin vielä pari hyppyä siten, että käskin seisomaan hypyn jälkeen. Pysähtyi hyvin molemmilla kerroilla. Pientä hiomista vaatii enää tämä liike :-) Sitten loppuseuraaminen, joka oli kontaktiltaan ihan hyvää, vain kerran Taiga vilkaisi Morria, joka oli lähellä odottamassa luoksetulokäskyä. Hirveet kehut ja repulle. Taiga ei treenin aikana kytännyt reppua lainkaan :-)

Treenit pitäisi suunnitella paremmin, nyt oli välillä vähän sellaista ohjaajan häsläämistä kentällä, kun ei oikein tiennyt mitä sitä tekisi..

Iltapäivästä otettiin vielä erikseen tunnaria pihalla. Kolme väärää ja oikea. Oikea oli taas selkeästi erillään muista, joko vähän lähempänä koiraa tai sitten sivussa. Kolme kertaa tehtiin ja joka kerta oikein!! HyväHyväHyvä Taiga! Taitava tyttö! :-) Joka kerta Taiga kävi läpi väärätkin ja joka kerta oli jo ottamassa väärän, kerran otti suuhunkin, mutta lopulta valikoi kuitenkin sen oikean. Tosi hienoa, kyllä se tästä lähtee sujumaan! :-)