Porukkaa oli kuin pipoa, varmasti lähemmäs kolmekymmentä koiraa..Systeemi meni niin, että jokainen treenaili omiin nimiin ja sitten kouluttajat ottivat aina yhden koirakon erityisopetukseen, jossa saattoi pureutua ongelmakohtiin. Me käytiin lähinnä läpi A-esteen ylitystekniikkaa ja mun omaa kisajännitystäni ja miten siitä voisi päästä eroon. Oli oikein hyödyllinen treeni :-) Taiga leiskautti matalan A:n yli hienosti molempiin suuntiin. On tärkeä kiinnittää huomiota nimenomaan alastulotekniikkaan, jotten esteen ylittäminen käy liian rankaksi koiran fysikaalle. Taiga on kyllä kevytrakenteinen, mutta silt oikean tekniikan oepttaminen on tulevaisuuden kannalta turvallisempaa. Lisäksi tehtiin kentän hälinässä pätkiä seuraamista, treenattiin täyskäännöstä + käännöksiä naksuttimen kanssa, luoksetulon eteenistumista sekä nouto kahdesti ( kun porukkaa oli jo kentällä vähemmän ). Palkkasin myös paljolti pelkästä kontaktista ja Taiga pitikin taas hienosti kontaktia kun treenattiin :-) Loppuseuraaminenkin meni oikein mallikaasti, vaikka välissä oltiin otettu ketteryyttäkin ja treenit olivat kestäneet suhteellisen pitkään.Taiga ei myöskään yhtään kytännyt reppua, vaikka koiria tosiaan OLI paljon ympärillä ja repunkin lähellä :-) Johtui ehkä siitä, että mukana ei ollut perinteinen "tottisreppu". Hyvä homma joka tapauksessa ja kissanruoka maistui :-)

Ketteryyskin meni ensimmäiseksi kerraksi oikein hyvin :-). Liikkuva tynnyrisilta ei tuottanut mitään ongelmia ja treenin loppuvaiheessa koira hyppäsi jo käskystä itsenäisesti sillalle ja jäi siihen odottamaan ja sitten kuljettiin sillan päähän. Keinukaan ei tuottanut ongelmia, eikä myöskään epämiellyttävä alusta ( rämiseviä peltilevyjä kivien päällä ). Erityisharjoittelua vaatii vielä poikkitikkaat, tekniikka on vielä hieman hukassa, mutta kunhan Taiga oppii käyttämään takajalkojaan, niin kyllä se siitä. Nyt tyttö putosi muutamaan kertaan tikkailta, mutta lähti aina uudelleen yrittämään. Lopuksi treenattiin kouluttajan  kanssa, jolloin koira ei päässyt putoamaan. Tehdään tikkaat nyt ihan rauhassa puola kerrallaan ja opetellaan oikea ylitystekniikka.

Hyvä treeni ja pituudesta huolimatta koira jaksoi keskittyä erinomaisesti. Seuraaminen oli kautta treenin tosi nättiä, siihen voi olla erittäin tyytyväinen. Noudotkin menivät hyvin, Taiga lähti ripeästi ekalla käskyllä, mutta palautti vähän vinoon --> askel taaksepäin --> palautti suoraan. Seuraavaksi taas ihan pelkkiä palautustreenejä.

Nyt ei mennä kentälle pariin päivään, on mennyt niin hyvin :-) Otetaan sisällä vaikka vähän maahanmenoja, että saadaan oikaistua asentoa suoremmaksi.