Pakkasta aamulla -18 astetta..Joten melko viileissä tunnelmissa suunnattiin maneesille. Taigalle oli arvottu numeroksi 11 eli viimeinen. Paikallaolot suoritettiin kuitenkin peräkkäin kahdessa ryhmässä. Taiga oli hilpeällä tuulella koepaikalla ja tein nopean, lyhyen paikallamakuun ja parin askeleen seuraamisia.Hyvältä vaikutti.

Luoksepäästävyyttä odotallessa kehässä rivissä Taiga oli rento, haki kontaktia ja istui verellän i rauhallisena.Nousi tervehtimään tuomaria.10

Paikallamakuu tehtiin toisessa ryhmässä.Ekassa oli vähän hämminkinä, mutta tappelua ei onneksi syntynyt..Omalla vuorolla Taiga meni nopeasti käskystä maahan ja jäi hyvin. Olin itse aika rennoin mielin ja uskoin sen pysyvän maassa. Kokeessa paikallaolo välimatka ohjaajan ja koiran välillä oli aika pitkä.Aluksi Taiga vähän  vaihtoi lonkalla asentoa, mutta oli rento koko ajan.Ryhmässämme ei tapahtunut mitään paikalta lähtemisiä tmv, mutta muutama koira nousi istumaan ennen käskyä. Taiga nousi hyvin käskyllä.10

Sitten koira autoon hetkeksi ja itse yritin pysyä lämpimänä katselemalla muiden suorituksia.Tuomari ( Reija Puolakka ) ei ollut järin tiukka, mutta esim. seuraamisessa rokotti liian tiiviistä seuraamisesta herkemmin kuin liian etäisestä.Kaavio ei ollut mikään vaikea, L-kirjain. Luoksetuoloissa napsahteli kymppeja lähes kaikille, tosin luoksetulot onnistuivat tosi kivasti monella :)

Sitten oma vuoro. HH ja MB Hepekosta olivat myös ajelleet palelemaan Kotkaan. HH oli Toton kanssa avoimessa ja MB hoffinsa kanssa alokkaassa ja just ennen meitä. Viritin Taigaa yhdellä maahanenolla ja liikkeellelähdöllä ennen koetta ja eikun kehiin.

Seuraaminen kytkettynä: lähti hyvin, käännös vasemmalle hyvä, mutta sitten alkoi nenä vähän eksyä muualle kuin ohjaajan kasvoihin. Pysähdys, jota etukäteen jännitin, oli hyvä! Täysin suora! Näitä tein pari myös ennen koetta ja suoraan meni nekin :)Liikkeellelähötö ok, täyskäännös samoin. takaisin tulo suora oli aluksi hyvä, mutta juoksuosuus ei ollut kovin hyvä: kontakti ja tiiviys olisi voineet olla paremmat. Hidastelu ja haistelu alkoi ennen oikeallekäännöstä. Vähän "korautin kurkkuani" suoralla ja sain T:n mukaan paremmin..Täyskäännööksessä teki sen pienen hyppäyksensä, eli olisi voinut olla tiiviimpi.Seuraamiseen nähden kuitenkin hyvä.Pyäshdys ok. 8½ tuli jostain kumman syystä. Hitto mitä sekoilua sillä vikalla suoralla. Maneesin pohajalta löytyi toki herkkuja Taigan mielestä, mutta silti! En voi olla tyytyväinen suoritukseen, väläyttihän se ekalla pätkällä hyvääkin seuraamista ( joskaan ei loistavaa ). Tuomari tuntui rokottavan juuri tuosta hyvästä pätkästä, kun koira vähän painoi ;) No, kyllä se tietty vähän painoikin, mutta mielestäni parempi niinpäin kuin niin, että jää nenästään kiinni matkanvarrelle...

Seuraaminen vapaana.En odottanut suuriakaan tästä, mutta lähti taas hyvin liikenteeseen, ehkä tosin hieman hitaasti. Hyvä käännös ja kohtalainen suora sen jälkeen.Pysähdys jälleen hyvä. Liikkeellelähtö pysähdyksestä olisi voinut olla ripeämpi.Täyskäännös kohtalainen. Takaisintulosuora taas aluksi tyydyttävä, juoksuosuus yhtä huono kuin kytkettynä ja taas ennen oikealle käännöstä alkoi koiraa kiinnostaa hajut..Vika suora selkästi huonompi kuin kytkettynä.Pyäshdys ihan jees, siinä vaiheessa koira oli jo taas mukana. 8½ irtosi tästäkin(!?) Nyt tuomari jo vähän huomautti vikan suoran huuhailusta..Ei voi kyllä olla tyytyväinen tähän..

Liikkeestä maahanmeno. Hyvä perusasento, mutta valmistava osuus olisi voinut olla intensiivisempi ( samaa vikaa kuin seuraamisessa ).Maahanmeno vähän arvelutti, että mitenköhän käy.Muistutin itseäni selkästä, mutta rauhallisesta käskystä. Silmäkulmasta yritin vilkuilla menikö maahan, mutta siellähän se makasi kuin käännyin.Oli hieman vinossa, muttei kovin räikeästi. En yhtään osaa sanoa kuinka nopeasti oli maahan mennyt.Ja kun pasin, tyttö natusti hevosen lantaa innokkaasti ( suurimmakso osaksihan kenttä toki oli siivottu, mutta luonnollisesti kaikkea ei voi saada pois ).Istu-käsky kaikui kuuroille korville, mutta hieman kengän kärjellä kosketin koiraa kyynerpäähän, jolloin se nousi hyvinkin ripeästi."Lievä" kaksoiskäsky siis..Tuomari ei ilmeisesti huomannut.9 saatiin, mutta eipä liikoja hurraamista tässä liikkeessä.Tai siis menihän se maahan ja nousi ylös, joskaan ei silloin kun käskettiin. Maneesin herkut veivät nyt voiton..

Luoksetulo.Kävi mielessä, että se jää puoleenväliin nuuskimaan ja herkuttelemaan. Jäi hyvin ja kutsusta juoksi täysillä luokseni, olisi saanut istua aavistuksen lähemmäs.Hyvä sivulle siirtyminen.Ei loilottanut ja teki ripeän, hallitun perusasennon just eikä mlpekeen oikeeseen paikkaan! Hyvä! 10. No joo, eteenistuminen olisi siis voinut olla tiiviimpi..

Liikeestä seisominen. Hieman maahanmenoa parempi valmistava osuus.Jäi hyvin seisomaan käskystä.Istui käskystä hyvin. 9½ Minua häiritsee vain se huonohko valmistava osuus ennen liikettä.Olisi voinut istua hieman ripeämmin.

Estehyppy. Jännitystä riitti tässäkin liikkeessä.En pelännyt sitä, etteikö hyppäisi, mutta pohdin mitä sen jälkeen tapahtuu ;) Hyvä perusasennot, josta hyvä, ilmava hyppy.Seisahtui hyvin käskystä, mutta sitten alkoi taas nuuskutus ja alta kulmien se minua vilkuili, kun alkoi maistella herkkuja.Menin sen viereen ja annoin ekan istu-käkyn.Hitaasti oli vähän sen näköinen,että istuisi.Sitten toistin käskyn painokkaammin.Istui heti. 7½ irtosi tästä taiteilusta. Hemmetti sentään..

Kokonaisvaikutus tänään 8.Ihan kivalta kuulemma näytti, kunhan saa koiran paremmin "noissa tietyissä kohdissa" mukaan..No mukaan tosiaan ;)

Yhteensä 181 pistettä ja luokkavoitto..Mutta siis millä esityksellä!? Totuuden nimessä, jos esim.Blomqvistin Kari, oltaisiin lennetty kehästä ulos varmaan kakkostuloksella. Taiga selkästi tiesi, ettei ole sallittua huuhailla tuolla tavoin, vähän siten se mua vilkuili kulmiensa alta. Mutta onneksi, vaikka minä vähän häkellyinkin sen touhuista, koira ei mennyt lukkoon, vaan toimi kuitenkin. Ei myöskään vaikuttanut siltä, että maan haistelu/herkuttelu olisi tapahtunut rauhoittelumielessä.Koira oli vain ikään kuin hieman kuriton kokeessa ;)

Luokassa oli 11 koiraa.Jos olisi ollut enmmän olisi tasokin noussut.Hyviä suorituksia nähtiin monia, mutta ilävä kyllä moni myös sortui liikevirheisiin. Nollia tuli koirakoille "turhaan".Lisäksi muutama koira teki todella nätit yksilösuoritukset, mutta paikallaolosta oli pistemenetyksiä. taiga teki ykköstuloksensa ja voitti kisan, rautaisella rutiinilla. Me ollaan treenattu niin paljon, että koira teki liikkeet selkärangasta teknisesti oikein, vaikka ajelikin puolivaloilla eikä liikkeet olleet kovinkaan tyylikkäitä.

Mietin vain,e ttä mikä sai koiran käyttäytymään siten kuin käyttäytyi..Oliko houkutus maistiaisiin tosiaan niin kova.Motivaatio on ainakin tähän mennessä ollut hyvä, ja se oli sitä myös kun vähän koiraa testailin ennen koetta.. En myöskään kokenut jännittäväni ennen omaa suoritusta mitenkään erityisen paljon.Koiraa ei myöskään vaikuttanut tosiaankaan siltä, että se rauhoittelisi minua. Lauttasaaren kaatosade-koe oli kuitenkin noin kymmnen kertaa parempaa työskentelyä kuin tämä. Ilmeisesti kuitenkin työskentely motivaatio ei ole ihan niin hyvä kuin olen luullut. Joka tapauksessa peilistähän se syy löytyy. Koira teki silti teknisesti oikean suorituksen, kuunteli käskyt jne :) siinä mielessä voi olla tyytyväinen. Joten sinällään ihan ansaittu ykköstulos, muttei välttämättä voitto.