Eli katsottiin missä nyt mennään. Kaikki liikkeet jossain muodossa, hyppyä, paikkamakuuta ja luoksetuloa lukuun ottamatta kisamaiseen tyyliin.Palkkaa ainoastaan liikkeiden välillä.

Aluksi paikkamakuu omassa taloyhtiön pihassa. Olin piilossa n.minuutin, sillä en halunnut liikkeen epäonnistuvan.Toisella pihalla leikki jotain lapsia, mutta ne eivät häirinneet.Oikein hyvä :)

Sitten itse harjoitus tutulla parkkipaikalla.Tein niin, että otin aluksi ihan saman tien parit sivuaskeleet ja palkkasin lyhyestä seuraamisesta.Sitten yksi maahan-istu.maaha sarja suorapalkalla läheltä, maahanmenossa edisti(!)Sitten laitoin "kisarensselit" ojennukseen ja aloitin.Eli vähän samaan tapana kuin kokeessakin.

Seuraamisen tein hihnassa ( eli eipä niin kisamaisesti tätäkään tehty ;) ) Tarkoitus oli hihnalla puuttua siihen edistämiseen.Toisin sanoen remmi oli niin lyhyellä että edistäminen kiristi sen.Toimi hyvin. Oikein kiva seuraaminen, kontakti pysyvä paitsi ihan viimeisellä suoralla vilkaisi muualle ja silloin kun auto pyörähti ohi.Mutta tosi jees! Pysähdykset, käännökset ja juoksuosuus hyviä tänään! Teki jopa hienon pysähdyksen, kun meinasin lentää seljälleni ( alusta oli liukas ) ;) Täyskäännökset oikealle. Hyvältä vaikuttaa kokonaisuudessaan :)

Liikkeestä seisominen.Pysäytin parkkiruudun viivalle, mikä pilkotti auratun lumen läpi. Ei ollut yhtään liikkunut ja pysyi hyvin, vaikka asianmukaisesti kävin koiran takana. HyväHyväHyvä :)

Maahanmenossa, käänsin hartioitani vähän koiraan päin käskyn antaessani ja kas vain: ihan luotisuorassa oli koirakin ;) Pitää jalostaa tätä nyt huomaamattomammaksi, niin kyllä se liikekin siitä oikenee.Pysyi hyvin. Valmistavat osuudet sekä seisomisessa että maahanmenossa hyviä :)

Luoksetulo ei niin nappiin. tajusin vasta treenipaikalla etten ole ottanut muuta kuin suoria aikoihin. Ja tämä näkyi tietysti.Tarkoitus oli kädellä pysäyttää ja siitä heittää pallo, mutta T ei pysähtynyt, eikä edes yrittänyt niin rivakasti, että olisin palkannut. Toki liukas alustakin vaikutti. Toistolla pallo suoraan lentoon. Eli ennen koetta pitää muistella pysähdystä!

Nouto oli hieno. Vähä ennen heittoa muistutin pannasta, ettei varasteta lähtöä. Heitto oli suora ja Taiga hakemaan. Samalla pudotin namipussin taakseni, se sai toimittaa ruokakupin virkaa. T tarttui hyvin kapulaan ja pautti hienosti laukalla, kerran sanoin "hyvä" sen tuodessa.Oikein hyvä eteen istuminen ja luovutus, josta palkka namipussille :) Jee!

Kaukkareissa pudotin furispallon koiran huomaamatta taakse ja sitten noin kuuden metrin päästä sarja istu-maahan-istu-maaha-istu -> vapaa. Tosi hyvät kaket! Ei epäröinyt eikä viivytellyt, teki silti rauhassa ja keskittyen. UpeetaMahtavaa! Pallo takana oli yllätys, mutta niin pitikin olla: koira oppii, että vaikka ei aina näe palkan olevan takana, se on siellä silti ;) Välillä pitää muistaa käydä palkaamassa taskusta.

Kivat treenit ja hyvä fiilis.Hyppyä vielä betoniporsaalla, nyt ei yrittänyt enää kiertää takaisintullessakaan! Pitää olla ripeä käskyn kanssa menohypyn jälkeen, ettei koira ehdi tulle liiaksi mua vastaan ja esteestä ohi.

Hyvä homma siis tänään! Nyt taas vahvistetaan peruspalikoita eri liikkeistä ja pysäytellään luoksetulossa :)