Jumalaton sumu kentällä, puolet kentästä ihan piilossa. nyt olisi ollut metkaa treenata paikallaoloa siten, että "poistuu näkyvistä" ;-). Aluksi herättelin vähän kontaktia ja otin sitten paikallamakuun kentänkulmassa, kun härdelliä ei ollut ympärillä niin paljon. Nousi seisomaan.. Menin luo, käskin maahan ja palkkasin maahanmenosta: pysyi. Tuntuu siltä, että Taiga pysyy paremmin, kun saa palkan maahanmenosta...Sitten otettiin taas pikkupätkiä seuraamista, palkkasin paljon sekä nameilla että leululla.Samaan syssyyn liikkeestämaahanmenoa, pari ekrtaa meni vinoon mutta enimmäkseen suoraan kuitenkin. Luoksetulo hyvä ja nopea, mutta eteenistumisessa ongelmana vinous. Otettiin taas pitkin treeniä eteenistumista ketjussa..Kyllä se siitä. Palkkaan nykyisin oiekasta kädestä, jolloin koira tuntuu istuvan eteen suorempaan. Matala A meni jo ihan rutiinilla. Yritin ottaa sen myös lelun kanssa siten, että taiga toisi lelun esteen yli, muttei vielä sujunut. Pitää ajan kanssa kunnolla opettaa estenouto.Ja hyppynouto myös.

Ketteryys: Pompittiin vähän pellillä, otettiin liikkuvaa tynnyrisiltaa sekä keinua. Ei ongelmia. Taigaa hyppää itsenäisesti sillalle/keinulaudalle ja pysähtyy erinomaisesti käskystä. On varma jaloistaa, kuten kouluttajakin sanoi :-) Vaakatikkaita ei otettu, koska kentällä oli sen verran pimeää ja sumusita, etten uskaltanut ottaa mitään riskejä. Parempi treenata päivänvalossa.

Lopuksi otin vielä paikallamakuun tyjällä kentällä, palkkaamatta maahanmenosta erikseen: pysyi. Tosin en pitänyt vissiin minuuttia pidempää..Sitten tein vielä viimeisen seuraamisen: pitkä suora meni tosi uoeesti, ei kontakti pudonnut, paitsi hieman ennen täyskännöstä nuuhki maata, käännös erittäin hyvä ja takaisin tullessa taas vähän nokka kävisi maassa. Kehut ja vapautus kissanruoka-repulle.

Hyvä treeni jälleen kerran: Taiga piti taas hyvin kontaktia ja palkkailinkin sitä taas kontaktista paljon.

Viikon päästä valeBh-koe :-)