Pari päivää pidetty breikkiä harjoittelusta, mutta jo eilen Taigassa alkoi näkyä kyllästymisen merkkejä: istui vieressäni lelu suussaan häntää heiluttaen.

Tänään sitten käytiin tekemässä kaikkea hauskaa :) Treenattiin nurmipläntillä lähellä mattolaituria. Otettiin ruutua, luoksetuloa, pätkä seuraamista sekä kokeilumielessä nouto. Lisäksi sisällä avokaukojen tekniikkaa. Kaukot menivätkin nyt hyvin liukkaasta lattiasta huolimatta: rauhallisesti, mutta nopeasti :)

Ulkosalla laitoin Taigna paikallamakuuseen, kun kävin pystyttämässä ruudun palloineen. Pensaiden takaa kujalta kuului lasten mekastusta, pyöräilyä ja joku koirakin haukkui. Tyttö oli hienosti rentona aloillaan. Hienoa! Sitten taas tuttuun tapaan "rituaalina" askeleita ja sivullesiirtymistä. Paikka oli vähän hukassa: jotenkin tuppaa usein sivulle tullessaan istumaan liian eteen. Hihnalla sain ohjattua paremmin. Pensaista kuului lasten ääniä, mitä lie siellä leikkineet, Taiga kiinnitti huomiota, mutta selkeästi paremmin piti nyt kontaktia minuun ja oli ihan rento. Pari kertaa sanoi pöh, kun muksut tulivat puskasta kentälle, mutta keskittyi silti hyvin tekemään :) Seuraamista otin ihan pari metriä vain. Meni hienosti, palkaksi narupalloa. Kohta paikalle pamahti pikkutyttöjen lauma pentukoiran kanssa: tämä aiheutti Taigassa reaktion ( hauhau ), mutta rauhassa keskityttiin kontaktin pitoon ja syötiin juustoa: ja hyvin meni! lapset menivät ihan läheltä ohi, mutta Taiga ei enää siinä vaiheessa sanonut "kummajaisille" mitään. Pentukoira ehkä vähän kiinnosti. Pysyi kuitenkin rentona koko ajan ja keskittyi loistavasti treeniin ja leikkimiseen :)) Tässä on tapahtunut selvä edistys.

Sitten otin luoksetuloa: ihan vauhtitreeni eli paiskasin pallon selkäni taakse Taigan ollessa melkein kohdalla. Noutoa seuraavaksi, kevyemmällä kapulalla. Heitossa ei lainkaan yrittänyt varastaa, vaikken mitenkään muistuttanut sitä paikallaolosta :) Hyvin kapulalle ja laukalla takaisin. otekin kapulasta oli hyvä. En ottanut lainkaan luovutusta, vaan vaihdoin kapulan lennosta patukkaan. Toistolla sama homma, ei ongelmia. Hienoa!

Ruutua sit. Etäisyyttä ei ollut kuin kymmenisen metriä. Hyvä lähtö: koira selvästi muisti mistä on kyse.Vähän silti epäili olisiko se pallo siellä, taas kaartoi vasemmalle takamerkille, muttei käynyt lähellä kuitenkaan, kun hogasi pallon ruudn takana. Jees! Toistolla ei palloa. Meni paremmalla vauhdilla, mutt olisi pitänyt huutaa pysäytys aikaisemmin. Pysähtyi kuitenkin takarajalla: liekö olisi pöytäteorian mukaan ollut ruudussa. Hyvin maahan ekalla käskyllä myös, tästä pallo. Vikalla kerralla pallo taas taakse ja täysillä ruutuun. Se siitä tänään!

Seuraamisessa liikkeitten välillä oli havaittavissa edistämistä ja liikaa irtoamista vasemmalle. No, sitäpä ei nyt treeenattu, pitää vain varoa palkkaamasta tuollaisesta.

Pisteiden lasku sunnuntain kokeesta on osoittanut, että sijoituimme kolmansiksi niissä kekkereissä! Jee, hyvä me! :))