Haku Aloitimme kuuden hakukoiran voimin Toijalan loistavissa maastoissa henkilöhaulla. Oli mukavaa nähdä paljon hyvin toimivia nahkalassikoita ja saada uusia ideoita treeneihin :-) Suunnittelin Taigalle neljää maalimiestä + haukutus. Keskilinjana toimi metsäautotie. Toisella puolella oli avoimempi hakkuumaasto ja toisella puolella kohosi metsäinen rinne. Ensimmäinen maalimies oli haamuna aukeammalla alueella ja seuraava valmiina metsässä. Kolmas taas haamuna ja viimeinen valmiina metsässä. Taiga huomasi heti SN:n ja lähti hyvin. Jäi kuitenkin pörräämään näköpisteeseen eikä tuntunut saavan hajua..Kutsuin pois ja lähtein uudestaan, pörräämiseksi meni taas. Otettiin ääniapu ja nyt löytyi. Ilmaisu oli loistava! Hieno sarja ja äänikin kuului! Toiselle maalimiehelle Taiga lähti sinänsä hyvin, mutta ei irronnut tarpeeksi kauas. Jouduin saattamaan sen aika syvälle keskilinjalta. Ilmaisu oli taas hyvä. Kolmas maalimies oli siis taas viuhahtaja. Nyt Taiga löysi suuremmitta ongelmitta ja haukkui taas hyvin. Viimeisellä oli taas irtoamisen kanssa ongelmia, mutta ääniavulla löytyi. Taiga teki viimeiselle kuitenkin selkeäsit paremmin töitä kuin tokalla ja irtosi jo paremmin. Lopuksi otettiin vielä yksi ylimääräinen maalimies, joka ei peruuttanutkaan takarajalle vain piiloutui sinne valmiiksi. Taiga lähti nuolena, löysi ja ilmaisi hienosti.

Saatiin ohjeeksi treenata enemmän haamuilla, jotta saadaan koiraan sitä uskoa että maalimies kyllä löytyy, kun vain etenee tarpeeksi. Lisäksi mun ei pitäisi saattaa koiraa niin pitkälle keskilinjalta --> se alkaa pian odottaa sitä. Hyvä treeni, hyvät maalimiehet ja maastot! Tyytyväinen olen hyviin ilmaisuihin :-)

Huomioitava oli myös se, että hakualueen lähellä oli ampumarata ja pauke kävi tasaiseen tahtiin, myös Taigan tehdessä pistoja. Ei haitannut lainkaan :-)