Päivällä treenasimme ihan erikseen tunnaria, meni ihan ok, vaikka tämä on ihan opettelua meiltä kummaltakin. Aluksi leikittiin oman kapulan kanssa ja heittelin sitä kuin keppiä. Sitten otin kolme vierasta kapulaa ja taiteilin ne maahan koskematta niihin. Oikean kapulan heitin siihen jonkun matkan päähän vieraista. Taiga seurasi muutaman metrin päässä kapuloiden asettelua. Lähti hyvin ja häntä huiskien ja hyvin käytti nenää. Haisteli vääriä, mutta valkkasi oikean! HyvähyväPätevä koira! :-) Sitten laitoin oikean jo vähän lähemmäs vääriä, mutten vielä samaan syssyyn. Tämä oli virhe: koira toi väärän kaksi kertaa. En sanonut mitään. Lopuksi toi oikean, bileet ja harjoitus jäi siihen. Lopuksi heittelin oikeaa heinikkoon ja lähetin koiran etsimään esineruutumaiseen tapaan. Ihan hyvä harjoitus ja nimen omaan minulle. Pitää ottaa selvää erilaisista tavoista opettaa tunnari oikein.

Nyt illemmalla otettiin vielä vähän tottista omalla kentällä. Koira oli pitkin päivää jotenkin uneliaan oloinen, joten treenitkin olivat aika löysät. Treenattiin liikkeellelähtöjä ja käännöksiä naksuttimen kanssa: meni hyvin, paitsi vasuriin käännös. Pitää saada Taiga jotenkin vähän ennakoimaan vasuriin käännöstä..Mietitään, mietitään. Oikealle kääntyi erinomaisesti. Muutenkin VIELÄKIN enemmän on kiinnitettävä huomiota OMAAN kroppaan ja omaan liikkumiseen. Kauheesti opittavaa, mutta kyllä me tästä :-)

Murheenkryyniksi on nyt ilmaantunut liikkeestä maahanmeno. Menee kyllä nopeasti, mutta etenee pikkuisen ja on useimmiten vinossa. Tätä nyt vähän hinkattiin tänään, mikä varmasti myös veti terää treeneistä. Liikkeestä seisominen ok, kun palauteltiin sitä mieleen parin toiston ajan. Otin myös luoksetulon eteenistumista: vähän vielä törmää, mutta parempaan päin ollaan menossa. Samaan syssyyn vielä noudon luovutus: meni tosi hyvin! :-) Piti (puu)kapulaa rauhallisesti, mutta kuitenkin kunnon otteella ( ei vain roikottanut hampaissaan ), palautti vauhdilla, istui suoraan eteen ja sopivalla etäisyydellä :-) Lopuksi otettiin vielä liikkeestä maahan --> meni suoraan ja eikun repulle ja futista pelaamaan.

Olin rakentanut taas ruudun Taigan jäädessä paikallamakuuseen. Ohi käveli yksi Taigan koirakavereista, mutta tyttö nousi vasta kun olin sen luona ja aloin kehua..Käskin uudelleen maahan, kehuin ja palkkasin. Taiga kyttäsi taas vähän ruutua, mutta ei enää niin paljon. Lisäksi eksyi repulle, kun hain kapulan kentänlaidasta..Huusin takaisin ja tuli hyvin.

Tämä treeni ei ollut mitkään vauhdin riemuvoitto, vaikka aluksi leikittiinkin ja Taiga leikki kaulaliinan vetoa hyvin. Tod.näk aamun jälkiharjoitus veti vähän poweria, en tiedä. Huomenna treenit MKK:ssa ja kissanruokaa evääksi :-)