Pakkanen on ihan rapsakkaa vielä, joten keskityttiin sisällä treenaamiseen. Tehtiin mitä luvattiin, eli istu-seiso -kaukoja sekä naksuteltiin metallikapulalle.Yksi noudon palautus ruoka-aikaan.

Kaukoissa sain aikaiseksi monia toistoja. Ihan koira edestä, makupalalla ohjaten istumasta seisomaan.Meni hyin. Rauhallisuus on tässä nyt taas vaihteeksi se oleellinen juttu. Kun maltti on messissä, niin takajalat eivät tällöin liiku.Jos aletaan hosumaan, niin koira steppaa varmasti ja muutenkin kuin paikallaan ;) Hyvä alku kuitenkin. Näin nyt jatketaan. Avokaukoja lopuksi suorapalkalla. Tässä sitä vauhtia jo saa olla, ei yritä maahanmenossa heittäytyä eteenpäin.

Metallikapulalla aloitettiin käytännössä alusta.Palkkana kalkkunaleikkelettä ;) Taiga siis otti kapulan kädestäni suuhun. Muuta ei tarvittu.Hyvin tyttö hoksasi idean, kiltisti tarjoutui ottamaan kapulan vaikkei se nyt välttämättä niin kivaa ole. Tätäkin jatketaan näin. En halua että sitten noutovaiheessa se alkaa tyrkyttämään kapulan tassulla pyörittämistä tmv. pelleilyä. Ainoa oikea toimintamalli on ottaa kappula suuhun ja sitten kuskata minulle. Tämän haluaisin nyt harjoituksilla kertoa koiralle. Opetustilanteen on oltava hyvin rauhallinen ja häiriötön, jottei liikkeeseen muodostu turhaa painetta --> ei sitten aikanaan muodotu kokeessakaan. Jos tästä avoimesta nyt kunnialla selvitään.

Puukapulan noudossa kehuin tarttumisvaiheessa. Toi mukavasti ja palautti hyvin eteen. Siitä vapautus special-herkkuaterialle, sillä TÄNÄÄN Cinnaberry`s O-pennut täyttivät 3 vuotta!! ONNEA koko sisarusparvelle, erityisiä terveisiä Iiro-veikalle :))

Lenkillä vielä puunkiertoa, että pysyttiin lämpimänä ja parit pysäytykset siinä lomassa.Eka pysäytys oli taas vähän hukassa, tokalla pysähty heti..