Eli pk-painotteiset treenit jatkuivat tänään. Viilarinteillä treenasimme seuraamista, pysähtyvistä maahanmeno ja istuminen, luoksetulo, noudon palautusta sekä sokerina hyppyä ja kiipeilyä ekaa kertaa jyrkällä A:lla.

Ihan ens alkuun täytyy vihdoin tunnsutaa itselleen, että Taigan volisemiselle tottiksen aluksi olisi syytä alkaa tehdä jotain..Nyt se kiekui melkoiselle volyymilla, kun harjoiteltiin sivullesiirtymistä, askeleita ja paikallaan käännöksiä..Tähän mennessä en ole juurikaan asiaan kiinnittänyt huomiota.. Vuotaahan se varmaan jo ihan muistakin syistä, mutta nyt sitä ei kyllä ole edes opetettu olemaan hiljempaa. No, seuraaminen lähti siis hyvin käyntiin, pitää sentään liikkeessä suunsa kiinni ;) Vähän tiiviimmin saisi tehdä vasemmalle käännöksen, mutta toisaalta jostain syystä tänään edistikin melkoisesti, mikä vaikuttaa heti käännöksiin. Ihan jees kuitenkin, kun vähän huomautti, että missä se seuraamisen paikka oikein onkaan.Kontakti T:lla loistava, vaikka väkeä kentällä riitti ;) Pysähtyvät nopeat, mutta aluksi maahanemo niin vino,ettei enää vinommaksi voi saada: poikitti ja edisti valmistavassa osuudessa reilusti..NO, vähän hillitymmin otettuna meni paremmin. Istuminen hyvä, vaikkei olla aikoihin otettu. On ilo huomata, ettei T enää juurikaan vietä arpajaisia pysähtyvien liikkeiden kohdalla: vaikka tehtäisiin maahanmenoa, niin ei tarjoile sitä istumista/seisomista treenattaessa :) *koputtaa puuta* Selkeä käskytys on kaiken AjaO :) Kun ei itse mumise epämääräisyyksiä, niin koirallakin on helpompaa. Luoksetulo kymmenestä metristä eteenistumisineen hieno! Ei sivulle siirtymistä tälläkertaa. Pitää kuitenkin muistaa treenata sitä, ennen mahdollista marraskuun koetta ;)

Sitten hyppyä, nyt jo melkein metrisellä koottavalla esteellä. Hienosti lensi yli, kerran raapaisi. Rakastaa hypäämistä, ei tarvitse liiemmin houkutella :) Hyppyjen jälkeen kiipeilyä jyrkälla A:lla. Tosi nastaa sekin :) Siten noudon palautusta samalla tekniikalla kuin viimeksikin, nyt vain käsky heti kun kapula putoaa maahan. Vähän hetsasinkin alkuun. Sähäkkyyttä oli heti mukana, mutta voisi olla vieläkin enemmän. Ote parempi, mutta voisi olla vieläkin vahvempi..

Illan päätteeksi saatiin vielä MB apuun ruotimaan hyppyä/kiipeämistä sekä vinkkejä noudon vauhdin lisäämiseen. Treenattiin tekniikkaa matalalla A:lla siten, että me oltiin MB:n kanssa esteen molemmilla puolilla Taigan sahatessa eestaas. Taigasta se oli kauhean hauskaa :) Näin saadaan koira toimimimaan esteellä rauhallisesti. Pitää siis yrittää mahdollisimman paljon treenata tätä jonkun avustajan kanssa. Hyppyestellä sama juttu, tekniikkalaji sekin, vaikkei heti uskoisi. Koottavaa estettä madallettiin vielä ja T samaan tapaan kuten a-esteellä hyppi yli meidän ollessa sitä vastaan ottamassa toinen toisella ja toinen toisella puolella. Vauhtia lisää saisi olla tässäkin, lelu palkka olisi parempi.

Lopuksi vielä pätkä seruaamista ja fudispallo siitä :)

Hyvä ja vähän erilainen treeni. MB:lta hyviä vinkkejä :)