Ensimmäinen avoluokan koe. Oleen pääpiirteittäin ihan tyytyväinen, vaikka hiomistakin toki riittää.Hyvin meni kuitenkin, ottaen huomioon että avon liikkeet on käytännössä kursittu kokoon parissa kuukaudessa :) Kokeessa oli 11 koiraa paikalla eikä liian kylmäkään ollut. Tein lyhyen paikkamakuun ja "piilouduin" yhden sermin takana ehkä kymmeneksi sekunniksi.No problems. Tuo tuskin olisi ollut välttämätöntä, mutta halusin muistuttaa sille, että menen sitten piiloon tälläkertaa paikallamakuussa ;)

 Paikallamakuu suoritettiin kahdessa ryhmässä. Taiga meni hyvin maahan, muttei ottanut kontaktia kun sanoin "odota"-käskyn.Mietin, että tajusikohan se nyt mistä on kysymys.Piiloon mentäessä se makasi paikallaan minuun tuijottaen. Sitten alkoi piina.Että se olikin kamalaa ;) Lisäksi ihmisiä ramppasi maneesin ovesta "kisahallin" puolelle alvariinsa.Me siis olimme toisessa "huoneessa" piilossa.Kylläpä osaa 3 minuttia olla pitkä aika.Mutta niin vain tyttö pysyi hienosti ja rennosti paikoillaan koko vaaditun ajan! Hienoa! Istui hyvin käskystä. 10 tuli. JEE! :)

Taiga oli aika ryhmän häntäpäässä, joten se sai odottaa autossa lämpimässä yksilöliikkeiden alkuun. Kaukoissa oli monella koiralla ongelmia, samoin luoksetuloissa tuli läpijuoksuja,Seuraamiskaavio oli helppo kaksi käännöstä ja täyskäännös. Noudot menivät pääsääntöisesti hyvin. Huh, sitten ei muuta kuin oma vuoro ja hommiin. Ennen liikkeitä otin vielä pari kaukoa pallopalkalla.Hienosti toimi, täysin epäröimättä ja terävästi :)

Seuraaminen: Lähti hyvin ja käännöksetkin ok, ehkä oikealle käännös olisi voinut olla tiiviimpi. Perusasento pysähtymisessä luvattoman hidas.Juoksuosuus väljä ja täyskäännös aika huono.Eli taas huononi loppuakohden.. 8 tuli lahjaksi tästä. Ei paha, mutta suoritus olisi kyllä voinut olla parempi.

Maahanmeno: Alku oli hankala.Taiga oli ikäänkuin lähdössä jonnekin, oli kytännyt reppua ( jossa pallo ja muuta kivaa ), ennen koetta ja tiesi missä reppu on, joten oli sen näköinen että nyt voidaan hakea pallo repusta ja alkaa pelaamaan (?). "Murahduksella" palautui heti seuramaan..Maahanmeno hidas ja vähän vino.Pysyi hyvin ja nousi hyvin. 7½ saatiin.Aika erikoista oli tämä. Tämä jälkeen ei ollut lähdössä kehästä minnekään, vaikka muut liikkeet tehtiin siinä repunpuoleisessa päässä kenttää..

Luoksetulo: Tämä ei ollut niin hyvä kun olisi voinut odottaa.Luoksetulon pysäytystä tehtiin vielä edellisen päivän aamulla.Silloinkin eka pysäytys oli hakusessa, mutta toka oli jo hyvä. Samoin kävi nyt, vaikka tietenkään sitä toista yritystä ei ollut ;) Tuli täysillä, jarrutti kyllä, mutta pomppi reilusti yli pysähdysmerkin ja pysähtyi n. kuuden metrin päähän minusta ;) Loppu tuli hyvin, ok eteenistuminen ja sivullesiirtyminen 5 tuli. Parempaankin pystytään. Pitäisi ilmeisesti ottaa pysäytystä rohkeammin ja useammin ennen koetta, sillä vauhti tuntuu Taigalla olevan ihan luonnsotaan kohdillaan tässä liikkeessä.

Seisominen: Hyvä seuraaminen, hyvä pysähtyminen.Pysyi hyvin.Istui hyvin käskystä.Ei huomautettavaa 10 :))

Nouto: yhdessä haettiin kapula pöydältä. Heitto oli ihan hyvä ja suora ;) Taiga odotti hyvin käskyä ja juoksi vauhdilla kapulalle, mutta olisi saanut tarttua ripemmin kapulaan.Nyt vähän sovitteli sitä suuhunsa.Ote kuitenkin hyvä ja palautti laukalla.Olisi saanut situa hieman tiiviimmin eteen. Hyvä luovutus ja sivullesiirtyminen. 9 :) Olen tyytyväinen.Tätäkään ei liian usein olla kokonaisena liikeennä tehty *köh*

Kaukot: Nää oli hienot. Todella rauhalliset asennonvaihdot, ihan puhtaatkin, ei jäänyt puolittaisiksi. Hyvin toimi! Aivan mahtavaa! 10 jee!

Hyppy: Tähän se kaatui se meidän ykkönen. Hyvä, ilmava meno hyppy, hieman jopa nyki paikallaan ennen käskyä.Sitten joku tuli ovesta sisälle leikkimään koiransa kanssa ennen kehään menoa.Taigan keskittyminen herpaantui ja tarvittiin kaksi istu-käskyä.Lisäksi oli ajautunut sen verran vinoon esteestä, että kiersi sen paluussa. Pyöreä 0 tuli

Yhteensä pongoja 152 ja kakkostulos siis.

Kuten sanottu kokonaisuudessaan hyvä koe.Sain tietää sen minkä halusinkin. Harjoiteltavaa riittää toki.Virheet eivät tulleet mitenkään täytenä yllätyksenä, joten periaatteessa on ihan tiedossa mitä pitää treenata erityisesti. Lisäksi _palkkaamattomuutta_ on vielä treenattava paljon nykyistä enemmän.Välimäen Leena kirjoitti hyvin blogissaan, että on epäreilua koiraa kohtaan että vain kisoissa ollaan palkatta. Tämä on ihan totta ja kyllähän sen tietää, mutta silti on niin hankala olla palkkaamatta hyvästä suorituksesta treeneissä.. Se vaan pitää tietty etukäteen päättää, että tänään on palkkaamattomuuden vuoro ja että tänään ovat nyt nämä ja nämä liikkeet, joista ei erikseen palkata.Ja sitten taas vastaavasti toisen kerran vahvistaa palkalla enemmän. So simple :) Ainakin näin kirjoitettuna ;)Huomioitavaa on se, että kokeessa tosiaankin onnistuivat ne kriittiset liikkeet, joita etukäteen..no, melkein pelkäsin ;) P-makuu, kaukot sekä nouto. Hienoa :) Ja jännityskin katosi oikeastaan sen paikallamakuun jälkeen kokonaan :) Annekin sanoi, että näytin ekaa kertaa siltä kuin tietäisin mitä olen tekemässä ;) Ihan hyvä jo tässä vaiheessa ;)