Eli jälleen satamalla. Otettiin paikallamakuu, seuraamista, alo-åpysähtyvät, luoksetuloa sekä ruutu. Eli aikas pitkät treenit. Paikallamakuulla aloitettiin. Viking Rosellaa lastattiin "selän takana", joku perhe purkautui ulos autosta "kulman takana" ja pensasaidan toisella puolella joku koira  ilmeisesti karkasi riehumaan kavereiden kanssa ja lisäksi veneet puksuttelivat ees taas pimeällä merellä ;) Joten yleistä hälyä oli ihan mukavasti. Ei ollut ongelmia.Ehkäpä guiguili ruutua toisella puolella.. Palkkasin sekä maahanmenosta (nopea), pysymisestä että ylösnoususta.

Seuraamisessa tehtiin tiheästi käännöksiä. Ihan jees. Pari täyskäännöstä tuppasi olemaan pari kertaa väljiä, mutta palkkaa herui vain oikeasta. Juoksusosuus ok. Liikkeestä seisomisessa palkkasin taas eri osista liikettä: pysähtyminen, pysyminen ja istuminen perusasentoon. Liikeestä maahanmeno meni myös hyvin. Ei ongelmia näissä.

Luoksetulo tehtiin kolmesti, eikä otettu lainkaan sivulle siirtymistä ( sitä on tahkottu nyt niin paljon, etten halua sen alkaa feidata eteenistumista ). Ekalla kerralla istui turhan kauas, uudella käskyllä istui hyvin. Tokalla meni varsin hienosti. Kolmannella vain vauhtia, eli paiskasin narupallon selkäni taakseni. Vauhti olikin hyvää kaikilla toistoilla :)

Ruutu oli hauska! Pallo oli taas viety etukäteen ruudun taakse. Lähtö oli parempi kuin keskiviikkona, jolloin koira muuten lähti vasta kolmannella käskyllä. Nyt lähti heti! Vähän oli taas kaartamassa kulmamerkeille, muttei enää niin voimakkaasti kuin keskiviikkona. Pallo löytyi. Tämä on hyvä harjoitus: kun pallo on aina etukäteen laitettu ja ennen ruutua treenailtu muuta, kehittyy koiralle luotto siitä että kannattaa juosta nopeasti ruutuun, se pallo on siellä kuitenkin. Toisto ilman palloa: nyt huusin käskyn liian myöhään, joten T oli aika ruudun reunalla, mutta kuitenkin ruudussa. Pysähtyi hyvin :) Tosi hienoa! Lopuksi vielä pallo ruudun taakse ja täysillä ruutuun! Jees!

Lopuksi vielä seuraamista pitkällä suoralla, joka oli ehkä vähän turha. Eka suora ei mennyt kovin hyvin, etten päässyt palkkaamaan jalkapallolla. Toka oli jo parempi, mutta vielä intensiivisempää olisi voinut olla..Vähän turha harjoitus ehkä loppuun, mutta palkkasin reilusti sitten pelaamalla ja hyvä fiilis jäi. Koira tsemppasi pitkän harjoituksen päälle vielä hyvin. Seuraamisessa pakotteen jälkeisen palkan ajoittamisessa on vieläkin toivomisen varaa..

Lenkillä löysin vielä vierassataman telakointipaikalta jonkinlaisen veneen tukisysteemin, joka muistutti tokon hyppyestettä. Ensimmäisksi T hyppäsi omin lupineen esteen. Sitten kun käskin hyppäämään, oli sen näköinen että kiertäisi (?) sitten hypittiin pari ekrtaa niin, että palkka hypystä. Sitten palkkasin seisomisesta ja ennen kaikkea siinä pysymisestä ilman steppailuja. Meni hienosti. Lopuksi palkkasin myös käskystä istumisesta perusasennossa. En usko, että hypyn kanssa on onglmia.