Treenattiin kashdestaan tänään. Otin taas aluksi pikkuseuraamispätkiä kontaktin vuoksi ja palkkailin myös pelkästä kontaktista. Sitten otettiin luoksetuloa ts, etten istumista, joka sujuikin parin toiston jälkeen tosi hyvin! Tuli vaudilla, mutta ei törmännyt ja istuikin suoraan! Jes! Sitten tehtiin vähän kaukoja: avokaket sujuu hyvin, en palkannut välissä. Ainoastaan kerran"ylös"-käskyn aikana Taiga nousikin täysin oikeaoppisesti maasta seisomaan..Liike oli tosi hieno, vaikka väärä olikin. Yksi ongelma on muodostunut: en keksi miten käsken koiran seisomasta istumaan. Eihän se voi olla "ylös"-käsky..No, pitää kattoa. Joka tapauksessakaan koira ei edennyt lainkaan ja teki vaaditut liikkeet vauhdilla! HyväHyväHyvä! Sitten tehtiin pysähtyvät ketjussa, palkaten erikseen liikkeistä heti käskyn jälkeen. Maahan meni nopeasti, mutta hieman vinoon, istuminen oli erinomainen. Luoksetulo maahanmenosta oli oikein hyvä, jäi ehkä vähän liian kaus eteenistumisessa, mutta en ole huolissani siitä. Koira tulee varmasti ilman erillistä istu-käskyä lähemmäs.

Luoksetulonpysäytys ekaa kertaa siten, että nostin vain käteni ja otin pallon taskusta vasta, kun koira oli pysähtynyt. Pysähtyi kuin seinään. Tähän voi olla tosi tosi tosi tyytyväinen! Otettiin myös paikallamakuu, noin kaksi minuuttia, kuten tokossa. Seisoin siis rintamasuunta koiraan päin. Kauempaa kuului lasten mekastustakin, mutta Taiga oli hiljaa.Pysyi rauhallisesti. Tosi hienoa! Lopuksi tein vielä seuraamista BH:n mukaan palkaten usein, mutta sattuman varaisesti. Täyskäännöksen ja käännösten jälkeen pyrin palkkaamaan. Meni erittäin hyvin, makkaranpalan jälkeen kontakti saattoi kadota, mutta muuten erinomainen seuraaminen. Käännökset hyviä, yhtä täyskäännöstä lukuunottamatta, jolloin koiralta vähän ajatus katkesi. Juoksu ja hidaskävely myös oikein hyviä. Lopuksi otin vielä eteenmenon ruokakipolle. Taiga jäi paikalleen istumaan, kun vein kipon. Seurautin muutaman askeleenkin ennen lähetystä. Lähti hyvin, mutta eteni heiman epävarmasti ja vähän kaarrellen. Kuitenkin hyvä suoritus ottaen huomioon, etten edes muista milloin olemme viimeksi eteenmenoa treenanneet.

BH:n liikkeet Taigalla on ihan hanskassa, samoin toko:n alon liikkeet ja suurin osa avostakin. Toisaalta vähän joka liikkeessä on pieniä detaljeja, jotka kaipaavat hiomista: asentojen suoruudet ja tarkkuus ylipäänsä. Vauhti on kohdallaan, Taiga tekee liikekkeet nopeasti ja näyttävästi. Jos jossain  olemme kehittyneet viime aikoina, niin se on vietti. Yhtään laahustustreeniä ei ole ollut pitkään aikaan. Taiga syttyy leikkiin nykyisin ihan kympillä. Munkkiniemen treeneissä mukana oli narupallo ja niskatyyny, joita Taiga retuutti mielellään. Selvästi lelu toimii palkkana erinomaisesti!