Piipahdimme Eestissä, Sillamäessa näytillä. Lähdimme perjantaina alkuillasta "Teretulemast Tallinkille"-laivalla ;)  Meidät oli suostunut ottamaan matkaseurakseen Päivi kera hurmaavien pehkotyttösten, Mutun ja Itun. Lisäksi mukana matkusti Katri-mummin Moira. Meidät otettiin oikein iloisesti vastaan, Moira ja Taiga olisivat mieluusti aloittaneet hyväntahtoisen vapaapainin jo satamassa :)

Laivamatka meni mukavasti, vaikka botski olikin loppujen lopuksi toistakymmentä minuuttia myöhässä.. satamasta huristelimme Tallinkin omistamaan hotlaan. Hotellissa oli muitakin suomalaisia (ylläri), jotka toivottavasti eivät kuitenkaan olleet koiranäyttelyyn menossa.. Uskomatonta arvontaa suoritettiin check in:ssä ja kesti liki tunnin ennen kuin me suoriuduimme hotellihuoneeseemme. Omasta ilmoittautumisestamme selvisimme muutamassa minuutissa, vaikka tilasimme erikoisaamiaisen ( vahvaa kahvia ja voileipiä klo 0445!).

Vaelsimme koirien kanssa etsimään lähistöltä jotain suuhunpantavaa ja sitten palasimme hotellille. Moira ja Taiga opettivat Itulle nahkapainia ;) Itu pääsi nopeasti jyvälle tästä leikistä :) Kävimme yöpuulle ja jossain vaiheessa havahduin siihen, että minulla oli sängystä n. 10 sentin levyinen ala ja ehkä 30% peitosta käytettävissä. Samasta sängystä löytyneet kaksi lyhytkarvaista lassieversiota selittänevät, ketkä ottivat nimiinsä loput peitosta ja patjasta.. Niitä tilanne ei lainkaan häirinnyt ;).

(Aamu)yöllä kampesimme itsemme ja koiramme ylös, ja todentotta:  aamianen oli tarjolla sovitun mukaisesti. Käsittämättömän hyvää palvelua :))

Kahvin voimalla lähdimme surraamaan Sillamäkeen. Taistelin ollakseni urhea matkakumppani, joka ei nuku, kun toinen joutuu ajamaan. Pilkin alkumatkasta enenmmän tai vähemmän, mutta kaikki aistit heräsivät viimeistään silloin, kun teiden varsilla ja tiellä alkoi olla lunta. Lunta oli parhaimmillaan varmaan viisitoista senttiä! Yksi auto oli jo katollaan ojassa ja palokuntaakin oli kaivattu siinä rytäkässä paikalle.. Ei kauaakaan kun syke nousi jo meilläkin. Vastaan vaappui punainen paku, joka oli hivenen jo lähtenyt suharinsa lapasesta. Se pysyi kaistalla ohittaen meidät muutaman sentin päästä ja päätyi sen jälkeen poikittain tielle... Oli vähän turhan lähellä se rysäys!

Tapahtuman jälkeen ainoa tavoite olikin sertien sijasta selvitä reissusta hengissä.. No, onneksi tiet alkoivat jälleen sulaa kun lähestyttiin Sillamäkeä. Sillamäessä olikin jo ihan keväistä..

Näyttelypaikka oli ahdas liikuntahalli. Onneksi olimme ajoissa, myöhemmin aamupäivällä oman rakosen löytäminen koiralle ja häkille oli liki mahdoton tehävä. Jo nyt tuntui siltä kuin olisi ollut koko ajan jonkun suussa. Ihmeen vähän mitään kähinöitä oli kuitenkaan missään.

Ja menestystäkin tuli! Pehkoissa Mutu nappasi toisen sertinsä. Hiphei!! Onnea Päivi! Pehkoja taisi olla 21 luettelossa, mutta jokunen poisjääntikin oli. Pehkojen jälkeen palloiltiin pari tuntia ja päästiin vihdoin ja viimein ( aloin jo tulla taas allergiseksi koiranäyttelyille ) nahkuraisiin. Nahkoja oli komeasti (sopivasti) 3. Moira näytti kaapin paikan ja sai erin sen kummemmitta ihmettelyittä. Nuorten luokassa oli yksi narttu, mutta se ei saanut eri:ä.

Tonnikeiju-Taiga tömisti kehään ainoana avo-narttuna. Tuomari tutki ainakin hampaat huolellisesti. Sitten hölkättiin tutut kuviot kehässä. Arvostellessa tuomari tuli vielä kokeilemaan Taigan kupeita ( juu, kyllä siellä ylimääräistä on, *köh*. Paha Oona, kun ei kykene pitämään koiraansa edes normaalipainoisena..) Luulen, että arvostelussakin lukee niin, venäjäksi.

Rasvan alta kaiketi kuitenkin löytyy jokseenkin rotuisekseen tunnistettava yksilö ja niin Taigakin lahjottiin sertillä. Paras narttu kehä olikin _henkeä salpaavan_ jännittävä. _Tiukan_ kisan voitti... MOIRA!! ;)) Luulen, että tässä vedonlyönnissä 100% lyöjistä veikkasivat oikean voitajan :D. Onnea Moiralle ROP:sta ja junnusertistä!

Sertinsä myötä Taiga sanoo näkemiin ja kuulemiin ja siirtyy näyttelykehistä kokonaan muihin ympyröihin --> laihdutuskuurille ja toko-treenikentille :)

Kiitämme Päiviä, Mutua ja Y tù? eli Itua ;) sekä Moiraa lupsakasta matkaseurasta :)