Blogi on ollut varsin hiljainen viime aikoina..Ollaan treenattu äärimmäisen vähän. Kahdesti viikossa vain ryhmätreeneissä ja niistäkin viimeksi ennen vappua torstaina.. Oma lukeminen vie aikaa kyllä tosi paljon ja lisäksi Taiga, ahmittuaan muutaman siankorva sai pakkinsa sekaisin, joten treenaaminen on senkin puolesta jäänyt vähemmälle. No, viime viikon torstaina kävin sitten vetäsemässä kaikki liikkeet, paitsi p-makuu ja hyppy, jossain muodossa hiekkakentällä. Seuraaminen oli oikein innokasta ja tarkkaakin jopa. Luoksetulon otin suorana ja pysäytyksellä ja hienosti sujuivat nekin. Pysähtyvissä en havainnut erityistä ongelmaa. Nouto oli vähän laiskahko, mutta ok. Kaukot murheenkryyni. Joko ei noussut lainkaan ekalla käskyllä tai tosi huonoon asentoon. Tein sitten muutaman maasta istumaannousun ja päätin unohtaa sarjat. Ajattelin että kokeilen vielä jossain vaiheessa ennen koetta sitä istumista.Jos ehdin ;)

Lauantaina 5.5 suuntasimme turisteina Helsingin palveluskoiratapahtumaan, josta Anne otti sitten meidät kyytiin kohti Kotkaa. Pk-tapahtuman näyttelyyn oli ilmoittautunut yli viisikymmentä nahkaa..Mikä lie esi-erkkarihuuma iskenyt kansaan ;) Onneksi itse älysin olla ilmoittamatta Taigaa ;)

Kotkassa jaoimme sosiaalisina ihmisinä ja koirina Marian ja Josin kanssa saman huoneen. Josi olisi keksinyt vaikka mitä kivaa tekemistä, mutta Taiga oli varsin tiukkapipioisella päällä ;) Aamun valjetessa muu väki lähti pystyttämään erkkaria ja minä menin paikalla vasta kahdeksan maissa ulkoilutettuani talon koirat ( koiria Annella ja Ristolla oleskeli erkkariviikonloppuna yhteensä 11 kappaletta ;) ).Taiga sai jäädä  nukkumaan vielä muutamaksi tunniksi Annelle. Päivä menikin kehää seuraten ja koiria ulkoiluttaen.Onneksi ei minun ei tarvinnut joutua handlerin hommiin ;)

Toko-koe alkoi joskus kello yhden jälkeen.Koe pidettiin parkkipaikan läheisyydessä eli ei aivan vieretysten näyttelyn kanssa. Taigaa hieman testasin tekemällä yhden lyhyen p-makuun ja sen kaukojen nousun.Nousi ihan ok nyt :) Koko päivän oli vähän tihutellut vettä silloin tällöin, mutta p-makuun aikana se yltyi ihan kunnon sadekuuroksi. Koiria avossa oli vain neljä poisjääntien vuoksi.  

P-makuu: Taiga vähän taas levottoman oloinen perusasennossa, kun toivoteltiin tervetulleeksi kokeeseen jne.jne. Ekalla käskyllä mahna.Haisteli hieman maata, joten oli lievä arvoitus miten se rekisteröi odota-käskyn.Ilmeisesti kuitenkin rekisteröi, sillä liike meni upeasti, vaikka kaksi koiraa lähti paikkamakuusta.Hyvä perusasentoonnousu 10 :))

Paikallaolosta jäi niin hyvä maku, että olin loppujen lopuksi aika levollisin mielin menossa yksilöliikkeisiin. Vähän leikittiin enne kehää noutokapulalla ja pallolla ja sitten eikun hommiin.Oltiin siis toisina suorittamassa luokassamme.

Seuraaminen: Tosi hyvä, ei voi muuta sanoa :)) Olen _niin_ tyytyväinen!! Hyvä kontkati, suunnilleen oikea paikka ja tiiviys, ehkä jopa hieman edisti, mutta verrattuna aikaisempiin huuhailuihin, niin mieluummin näin päin.Hyvät käännökset :) Juoksuosuus oli mielenkiintoinen, juoksun yhteydessä tehtiin sekä käännös oikealle että täyskäännös. Onneksi näitä ollaan ryhmän treeneissä harjoiteltu, hieman väljyyttä oli ja kerran riemuissaan Taiga hyppäsi pompun ilmaan.Muuten ihan jees :) 8 tuli tuomarilta, mutta mä olen aivan mielettömän tyytyväinen. Ja minäkin taas tunnistin oikean ja vasemman ;) ja ihan juoksuvauhdista! Witsit!

Maahanmeno: Taigaa vähän vaikea saada perusasentoon..tuli ilmi myöhemminkin kokeen aikana.Tuli lopulta ok. hyvä valmistava osuus.Nopea maahanmeno.Pysyi odotetun hyvin. Hyvä perusasento 9½

Luoksetulo; Taas ongelmia perusasentoon tulossa (?). Itse liike aivan super. Tuli täysillä, pysähtyi kuin seinään ja munkin käsimerkki oli sääntöjen mukainen ;) Loppuosa tuli vauhdilla ja istui hyvin eteen. Kimakka haukahdus Taigamaiseen tyyliin perusasentoon pyörähtäessään, josta puolen pisteen vähennys. 9½ :)) Tositositosi tyytyväinen tähän!

Seisominen: Nyt oli perusasennossa jo valmiiksi ;) hyvä valmistava osuus, ja ok pysähdys, vaikka msuta tuntui ettei pysähtynyt niin terävästi kuin se osaa. Hidas istuminen 9½ Ehkä pikkuisen liikaa pisteitä tästä, ei mielstäni mennyt niin hyvin.

Noutaminen: taa vaikeuksia perusasennon kanssa..Hieman vino heitto. Taiga ampui kapulalle ja otti ihan ok suuhun, vieläkin ripeämpi voisi olla.Toi ok, mutta vieläkin nopeammin pääsisi ;) Hyvä luovutus! Hyvä sivulle siirtyminen 10

Kaukot: Meni hyvin maahan.Annoin huonosti ekan istu-käskyn Taigalla meni hetki miettiessä, onneksi en ehtinyt antaa tosita käskyä. asebto oli aika huono,Hyvä maahanmeno ja seuraava istu-vaihto olikin jo oikein hyvä. 10

Hyppy: taas hankala saada perusasentooon..Itse liike hyvä Nyt nimittäin olin itse vinossa esteeseen nähden jo valmiiksi.Taiga hyppäsi hyvin ja situi hyvin, oli pikkuisen vinossa esteestä.Mutta silti palasi esteen kautta:) jes! Korjasi siis mun virheen :) Taas vinkuvonkun säestämänä perusasento..9½

Kokonaisvaikutus: 8 johtuen just noista hankalista perusasennoista..En itsekään keksi miksi Taigalle oli niin vaikeaa tulla perusasentoon enne liikettää:itse liikkeet menivät kuitenkin hyvin, samoin liikkeiden yhteydessä tehdyt perusasennot..No, pitää treenata tuota nyt sitten erikseen :) Kokonaiset 189,5 pistettä Kp ja 1-sijakin :) Lienee turha sanoa että olen tyytyväinen :) Vaikka liikkeiden alut olivat vaikeat, niin liikkeet sujuivat innokkaasti. Palkkaamattomuuttakin olen muistanut joskus treenata ja ryhmätreenitkin ovat tehneet pelkästään hyvää :) Hienoa :)

Rotumestaruuden voitti Alatalon Tiina ja Anza, onnea heille! Pikkuinen Molly-tyttönen esiintyi hienosti näyttelykehässä ja oli päivänpäätteeksi BIS1-pentu! :) Taiga tapasi myös komean Teuvo-iskän joka esiintyi myös weteraanien kehässä. Liikkui kyllä kuin nuori pojankloppi vauhdikkaasti kehässä :)