Makkaraa ja kissanruokaa mukana ja pitkähköt treenit suunitelmissa. Aluksi Taiga paikallamakuuseen, kun rakensin ruudun ja idarin. Taiga saikin loikoilla hyvän tovin, koska ruutumerkit olivat juuttuneet toisiinsa ja kiinni ja sai hikoilla jonkin aikaa, ennen kuin sain ne irti toisistaan.. Taiga oli ihan rennosti, vaikka olinkin vähän takavistossa koiraan nähden rakentelemassa ruutua. Seuraaminen paikallamakuupisteeseen oli tosi hyvä. Maahanmeno nopea. Luoksetulon eteenistumista harjoiteltiin myös. Pientä huolimattomuutta, mutta enimmäkseen istuu jo suoraan ja suht tiiviisti. Sitten idariin, jota ei oikeastaan ole koskaan harjoiteltu. Seuraaminen oli muuten hyvää, mutta aluksi kulmamerkit kiinnostivat Taigaa kovasti. Kentän laidalle oli parkkeerattu lastenvaunut, joita Taiga treenin aluksi vähän kyttäsi ja sanoi pari kertaa hiljaa pöh, mutta ei onneksi muutoin sen enempää kinnittänyt huomiota ja sitä vähemmän, mitä pidemmälle treeni eteni. Ensimmäinen istuminen oli ok, vähän hidastin vauhtia käskyn kohdalla. En edes musita milloin olemme viimeksi tehneet liikkeestä istumisen, joten erittäin hyvä suoritus siihen nähden. Seuraamiseen lähtö erinomainen. Liikkeestä maahan oli jälleen nopea, mutta hieman vino. Tein pari toistoa, jolloin sain maahanmenon suorempaan. Seuraamisen lähtö jälleen tosi ripeä. Seisomaanjääminen tuottikin tuskaa..Ohjaaja voi taas ravistaa itseään niskasta kunnolla. Koira ei ole treenannut pysähtyviä liikkeitä sitten toukokuun, joten olisikin ollut aika ihme, jos se olisi vetäissyt ne heti kaikki putkeen kylmiltään. Vähän siis saatiin muistella liikkeestä seisomista. En ottanut sitä idariliikkeenä lopulta lainkaan. Parilla toistolla taiga kyllä muisti homman nimen, mutta tuppasi vähän hipsimään perääni..Pitää treenata erikseen hihnan kanssa. Mutta idari on ihan hyvä harjoitus pysähtyviin liikkeisiin ja samalla tulee kulmamerkeistä sopivaa häiriötä. Vähän turhan karkeasti ärähdin, kun koira tarjoili maahanmenoa seuraamisen sijaan. Pikkuisen T luimi, mutta työskenteli silti ihan hyvin. Pitää taas kiinnittää huomiota millä tavalla palautetta antaa..

Sitten otin pitkästäpitkästäpitkästä aikaa metallin noudon. Irtosi hyvin kapulalle ja oli vahingossa ottamassa suuhun, kunnes huomasi että hitto, ei tämä olekaan puukapula. Kerran piti tassulla kapulaa pyöräyttää, mutta kannustuksesta otti kapulan ja toi ok. Vauhtia tietysti saisi olla lisää ja ote kapulasta parempi, mutta ei nouto huonokaan ollut. En jäänyt tänään metallia enempää hinkkaamaan.

Ruutua treenattiin ensin pallolla, siten että pallo oli ruudun takana. Taiga näki pallon viemisen ja irtosi hyvin. Taas kulmamerkit kiinnostivat. Toistolla suoraan pallolle. Seuraavaksi olin vievinäni jotain ruudun keskelle. taiga lähti hyvin ruutuun, mutta etsi selvästi palloa. Eli tällaista treeniä ei voi tehdä samalla kertaa. Joko halutaan koia tarkasti ruuduun keskelle tai sitten haetaan motivaatiota ja vauhtia pallon kanssa. Vähän pieleen meni ruututreni, mutta ehkäpä ohjaaja joskus oppisi jotain virheistään. Lopuksi vielä seurauttelin ja vapautin suoraan liikkeestä repulle.

Seuraaminen on hyvää, vaikka koira ehkä enemmän tarkkailee käsiäni. Se saisi tarkkailla enemmän liikkeessä katsettani/ylävartaloani. Pitää alkaa palkata suusta tiputtamalla palkkaa tai ripustamalla palkka jonnekin ylemmäs kuin käden ulottuville taskuun..