PB taas ohjaamassa :) Aloitettiin samantien kismaisella seuraamisella, jonka tein imuuttaen. Tämä hyvä, vain kerran yhden täykäännöksen jälkeen Taiga katseli muualle.Hidas kävely ja juoksu loistavat, tehtiin myös täyskäännös näissä vauhdeissa ja hyvin menivät nekin :)) Hyvä T! Minun pitäisi muista anostaa nenä koirasta ja katsoa eteenpäin.

Sitten ruutu, joka oli rakennettu aiemmin. PB oli vienyt narupallon ruudun taakse. Emsimmäinen lähetys ei onnitunut. T ei olisi mennyt sisään etutolppien välistä.. Huusin sen takaisin, mutta en tiedä oliko se kovinkaan järkevää. No, en jokatapauksessakaan halunnut, että se pääsee palkalle, kun ei mennyt oikein ruutuun. Toinen lähetys onnistui! Vauhtia olisi saanut olla lisää, mutta meni nyt ainakin suoraan ruutuun. Hyvä! Eli ehkäpä se nyt sitten kuitenkin hahmottaa ruututolpat ja sillä on suunnilleen aavistus mitä liikeessä kuuluu tehdä. Jatketaan näitä harjoituksia, joissa siis koira ei näe ruudun tekemistä ja palkan vientiä.

Sitten tein hyppynoudon. Ekalla kerralla meni loistavasti! Toisella kerralla kapula hieman kierähti ja koira näki sen esteen toisella puolella. Meinasi kiertää, estin ja uusi yritys.Nyt ei meinannut hypätä, mutta uduella käskyllä hyppäsi hyvin. Palauttaessa ei yritä kiertää. Naksautin aina paluuhypyn aikana. Luvoutus vielä pikkuisen lähemmäs. Ihan hyvä että yritti nyt kiertää esteen, niin pääsin koiraa vähän kouluttamaankin tässä liikkeessä ;)

Kerran liikkeestä istuminen suorapalkalla. Tämä ok. Kaukoja ihan läheltä. Nyt sujuu jo seisominenkin ilman mitään koikkelointeja! Hyvä! Pitää ottaa palkkapurkki käyttöön uloskin. Maahanmenon seisomisesta ohjaan huolellisemmin, jotta oikea liikerata vielä jumiutuu koira päähän.

Luoksetulossa tein pelkän maahanmenon. Meni kohtuu nopeasti :)) PB tosin totesi että käskyni voitaisiin tulkita kaksoiskäskyksi kun se on vähän "maa-han"-tyyppisesti sanottu. Pitää treenata.Suora luoksetulo, vauhtia olisi saanutolla enemmän ( nyt pitää hetki tehdä suoria pelkästään ).

P-makuu, neljä minuuttia.Aivan loistava! Oltiin MV:n kanssa hallin ulkopuolella piilossa. Upeaa! Eri aikaan käskytys toimi hyvin, T ei yrittänyt varastaa.

Loppuun vielä pieni tunnariharjoitus! Saatiin PB:lta oma kapula. Harjoitus oli aika vaikea. Kolme vierasta ja niistä selvästi erillään oma kapula. Taiga toi ensin väärään, mutta taas näytti siltä,että olisi tajunnut että pieleen meni.. Toistolla toi oikean. Pitää nyt piilotella omaa kapulaa luontoon ja treenata nenän käyttöä.