Sataman valoi-parkkiksella "pitkästä aikaa". Vähän oli jäykkää tänään meillä moelmmilla: koira oli jo ensinnäkin syönyt ennen treenejä ja itsekin olin vähän virkamiestyyliin liikkeellä..´

No, kontaktitreenin jälkeen otin parit seuraamisen käännökset, kerran tuppasi irtoamaan liikaa sivusuunnassa, enimmäkseen hyvä. Pysähtyvistä liikkeistä otettiin seisominen ja maahanmeno. Eka seisominen meni vähän pieleen, kun taiga käänteli päätään takaa kadulta kuuluville äänille. Kun "murahdin" sille saadakseni sen kontaktin, koira otti muutaman askeleen eteenpäin. No, eikun uusiksi ja nyt menikin heti paremmin: palkkna narupallo, jonka heitin koiran selän taakse. Ihan ok. Maahanmeno olisi puolestaan voinut olla ripeämpi. Sitten nouto: kapula hajosi ekalla heitolla.Säleet vaan lentelivä. Ilmeisesti ei ole tarkoitettu asvaltilla heittelyyn? Koira toi kuitenkin kapulan eikä sitä palasta siitä ;) Hyvin lähti köskyllä kapulalle, kapula oli vain vierinyt vähän vasemmalle, jonka takia olisi palautus ollut vino. Otin pari askelta taakse ja sain suoran palautuksen, joka olisi voinut olla tiiviimpi. Tokalla heitolla vaihdoin lennosta patukkaan. Palautuksessa Taiga "kiiruhtaa hitaasti", eli tulee ripeällä ravilla: paljoa ei tartte innostaa niin tuo laukalla. No, pitää kattoa..Ei ole ihan ajankohtaista vielä. Ote kapulasta tänään huonompi kuin eilen. Eli viettiäviettiäviettiä.

Ruutu on ilon aihe. nyt siinä on sitä usein vinkumaani suoraviivaisuutta. Tehtiin vauhti-ruutuja pitkällä matkalla, pallo oli taas asetettu jo rakennusvaiheessa taakse. Kolemsti tehtiin ja joka kerrlla hieno vauhti! Nyt myös ekalla kerralla koira meni varmasti ja nopeasti _suoraan_: ruutuun, eikä yrittänytkään tutkia kulmamerkkejä. Just näin se menee: tietää mihin on menossa ja miksi. Tosi upeeta!

Ohjatussa sen sijaan näkyi epävarmuutta. Olin taas T:n takana hieman siihen suuntaan päin, jonne aioin sen lähettää.Eli tennispallot taas oikealla ja vasemmella. Ensin lähetys vasemmalle.T oli lähdössä ensin ihan oikein, mutta flunssan vuoksi korautin kurkkuani just sillä hetkellä ja se pysähtyi. Sitten sain monta kertaa huitoa vasuriin: toi hyvin. Seuraavaksi lähetys oikealle: ei meinannut lähteä mihinkään, mutta kun meni niin menikin sitten reippaasti. Viimeinen lähetys myös oikealle: yhtä hankala, mutta kun alkuun vauhtiin pääsi, niin toi hyvin ja innolla.

Pitää nyt vähän palata tässä taaksepäin. Yhdellä pallolla erikseen molemmat suunnat kuntoon.

Kaikenkaikkiaan ihan ok treeni, mutta se paras terä puuttui.Kuitenkin iloinen asia oli, ettäö koira kyllä teke etäydelläkin mahalla ihan kelpo suorituksen. kokeissakin tuolla vielä pärjäisi, mutta itsestäni vauhti oli vähän lönkyttelyä