Viilarissa tehtiin yhdessä kentän kulmassa oman ryhmän kanssa HK:n opastaessa aina jokaista vuorollaan. Palkkasin Taigaa taas paljolti kontaktista. Aluksi tehtiin omiin nimiin pätkiä seuraamista. Sitten otettiin TR:n ja Fikon kanssa yhteispaikallaistumista: molemmat pysyi. Sitten HK ehdotti sellaista, että kutsumme koiria vuoronperään. Taiga pysyi hienosti, vaikka TR kutsui Fikoa, Taiga ei lähtenyt :-). Omalla vuorollaan tuli hyvin ja nopeasti, pientesti törmää vielä, mutta istui hyvin, kun ottettiin muutama toisto pelkästä eteenistumisesta. Kerran tehtiin myös liikkeestä maahan ja heti meni suoraan! Hyvä! Sitten tehtiin varsinainen juttu: kaikki muut olivat ympärillä, ikään kuin laajana henkilöryhmänä koriensa kanssa ja minä seurautin Taigaa "kirveellä veistettyä kahdeksikkoa".Tarkoituksena oli hioa käännöksiä ja ennen kaikkea omaa liikkumistani. Eka kierroksella HK poimi kaikki mun virheet ja tokan kierroksen tein sitten ohjeitten mukaan. Taiga oli aivan lositava!! Se sai runsaasti kehuja loistavasta kontaktista, etenkin silloin, kun keskityin enemmän itseeni enkä niinkään koiraan. Ja se myös jaksoi pitkään seurata ilman varsinaista palkkaa. Tosi upeeta! Tässä lyhykäisyydestään ohjeita, miten MINUN on seuraamisessa toimittava

1) Oma katse suoraan eteen --> koira joutuu hakemaan kontaktia 2) Käännöksissä ensin aktse kääntösuuntaan, jolloin hartiatkin vähän kääntyvät ja osoittavat koiralle minne ollaan menossa. Vasemmalle käännöskin sujui tosi hienosti näin! 3) Pieni vauhdin hidastus ennen käännöstä 4) Täsykäännöksen ei tarvitse olla mikään nopeusennätys. Koiran pitää tietää minne seuraavaksi käännytään. 5) Koira hakee kontaktia minulta, en minä koiralta.

Harjoittelin kentällä kävelyä myös ilman koiraa. Vaatii oikeesti harjoittelua! Taiga oli kumminkin aivan mahtava! Hyvä tyttö!

Lopuksi tehtiin myös A-estettä ja toko-hyppyä. Ei valittamista. Toko-hypyssä Taiga vähän steppaa, kun tulen sen luokse stand-käskyn jälkeen, mutta treenillä saadaan kuntoon. Hyppää ja kiipeää erittäin mielellään :-). Lopuksi tehtiin vielä taas pieni seuraamispätkä loppuun: liikkeellelähtö olisi voinut olla parempi, mutta ottaen huomioon pitkät treenit, se meni oikein hyvin. Palkkasin pysähtymisen jälkeen kissanruoka-repulla. :-)

Välissä tehtiin myös ohjatusti ketteryyttä. Taiga sai kehuja itseluottamuksestaan ja rohkeudestaan telineillä. Vaakatikkaat eivät tuottaneet mitään pelkoa: vielä vähän tarvitsee avustusta takajalkojen löytymisessä, mutta ajan kanssa edetään rauhallisesti. Meni kuitenkin jo paljon paremmin kuin viime kerralla. Muilla telineillä ei mitään ongelmia. Vähän rauhallisuuttakin on jo tullut tekemiseen :-).

Hyvät ja kivat treenit taas kerran. Hyviä vinkkejä ja opastusta nimen omaan minulle. Omakin itseluottamus ja ennenkaikkea luottamus koiraan kasvoivat!