Häiriötreeniä Kaivarissa kaivohuoneen "takapihalla". Ennen treeniä piti taaspöristä lapsille :-( Otin koiran sivulle istumaan ja penskat menivät ohi. Siinä vielä istuttiin, kun paikalle pamahti just kävelemään oppinut pikkuneiti. Tyttö ei koskenut koiraan, sekä lapsen äiti että minä pidimme siitä huolen, mutta oli siinä Taigan nenän edessä ja naureskeli koiralle. Tyttö oli tottunut koiriin ja sen myös näki. Taiga oli ihan rauhallisesti, ei murissut ei pörissyt. Hyvin piti katsekontaktia muhun. Oikein hyvin meni..Mutta silti harmittaa tämä..Olisi pitänyt silloin koiran ollessa pentu, totuttaa se ihan varta vasten lapsiin. No, tuota virhettä ei tule taatusti tehtyä enää yhdenkään koiran kanssa. Itse treeni lähti hyvin käyntiin. Treenattiin kaukoja ( avo ). Huomasi, että tauolla ollaan oltu..Lisäksi joudun vaihtamaan istumaan nousun käsimerkin. Nyt nostan aavistuksen molempia käsiä lantion tasolla sivulle. Tajusin, että yhdellä kädellä annettu merkki voi sekoittua ohjatun noudon käsimerkkiin. Maahanmenossa T pyrki vähän etenemään. Oikeasta suorituksesta palkkasin joko namilla tai heittämällä pallo koiran taakse. Ohjattua noutoa harjoiteltiin taas tennispallojen kanssa. Ongelmaksi muodostui vain se, että tennispallot tuppasivat hukkumaan ruohikkoon. Vähän meni etsimiseksi välillä. Liike on kuitenkin koirasta selvästi kiva, korvat höröllä odottelee että kumpaan suuntaan käsken sen mennä hakemaan pallo, ettei jopa välillä pyri vähän ennakoimaan ;) Sitten tietysti käsken just päinvastaiseen suuntaan.

Luoksetulossa meni taas ekallakerralla maahan eteeni. En mielestäni ole mitenkään uhkaava liikkeessä, eikä koirakaan tunnu olevan mitenkään "alistunut". Tänään oikeastaan ensin istui ja meni siitä maahan(??) Toistoilla istuu ok, vähän ehkä välillä vinoon. Vielä pitää naksulla vahvistaa _oikeasta_ suorituksesta. Eli mun pitää olla _tarkka_ että naksu ja palkka tulee oikeasta suorituksesta. Pitää lisäksi kiinnittää entistä enemmän huomiota omaan kroppaan ja myös äänensävyyn, jolla kutsu kuuluu. Liikkeestä seisominen tänään oikein hyvä. Liikkeestä maahanmenossa pientä epävarmuutta. Sivulle siirtymiset oikein hyviä.

Kaivari on hyvä paikka harjoitella häiriöitä. Nyt T alkoi haukkumaan kun puistotieltä mökin takaa tuli ihmisiä. Siis ihan aikuisia ihmisiä. Käskin koiran seuraamaan ja kyllä T silloin keskittyy taas hommiin ja unohtaa "turistit".

Hommia riittää vielä ihan eri ympäristöissä treenamisessa..Ts. että opetellaan tekemään asioita vaikka mitä olisi ympärillä ja ihmisiä kulkisi. Teknisesti uusia asioita pitää kuitenkin jatkossa keskittyä tekemään tutuilla seuduilla, ja "paikkaharjoitelussa" keskitytään liikkeisiin, jotka koira jo varmasti osaa. Eli perusBH-kuviot jne. ja se paikallamkuu: nyt olisi ollut varmasti hankalampi treeni koiralle, jos olisin sitä harjoitellut.