Ilma oli pirun kylmä. Paikka oli Pyhtään väliaikaisen koulun pihalla, ihan rauhallinen mesta. Seuraavaksi kuvaan kokeen+selitykset.

Paikallamakuu: Taiga istui rauhallisesti viressäni ja totteli heti nopeasti käskyä. Mutta kun käännyin siihen päin kehän toisella puolella, se oli noussutkin istumaan :-( tällaista ei ole ennen tapahtunut. Ryhmämme paikallamakuu oli hyvin levoton, vissiin vain neljä koiraa sai 10. Taiga istumisestaan huolimatta pysyi kuitenkin paikoillaan. 5 saatiin.

Kytk.seuraaminen Olin ottanut ennen kehään saapumista pari liikkeellelähtöä palkalla. Taiga istui hyvin perusasennossa ja piti kotnaktia. Liikkeellelähtö ja eka suora olivat hienoja. Käännöksessä oikealle tuli kuitenkin ihme haahuilua. Täyskäännös kohtuullinen, suora ja juoksuosuus ok. Vasemmalle käännös parempi kuin oikealle ja vika suora meni hienosti lukuun ottamatta vikaa täyskäännöstä. Olin jättänyt repun tyhmästi kehän laidalle, vaikka se poissa näkyvistä olikin, kuitenkin juuri siihen suuntaan mihin seuraaminen päättyi.
8,5 tuli kuitenkin. tuomarikin sanoi että loppu pilasi suoritusta. Liikkeessä pysähtymiset olivat tosi hyviä!

Vapaana seuraaminen: Taas suorat hyvin, muttta oikealle käännöksessä jotain sekoilua. Tuomarikin sekosi ja käski meidän pysähtyä, vaikka olisi pitänyt käskeä juoksuun. Noh, teimme mitä käskettiin ;-). Täyskäännös parempi kuin kyt.seuraamisessa. Vika suora taas erinomasesti samoin pysähdykset. Mutta täyskäännöksessä (repulle päin ) ongelmia. 8,5

Liikkeestä maahan valmistava osuus hyvä, meni maahan nopeasti ja pysyi hyvin maassa. Istumiseen tarvittiin kuitenkin kaksi käskyä. Eka "istu"-käsky olikin huonosti annettu. 9

Luoksetulo: Istui hyvin, kun jätin sen, mutta olikin noussut seisomaan kun käännyin sitä kohti  (??). oliko kylmä vai mikä? Ei ole ikinä tehnyt tällaistakaan. Tuli hyvin käskystä, mutta istui vähän turhan kauas eteen. Kuitenkin suoraan ;-). Käskin tulla lähemmäs ja tulikin hyvin. Sivulle siirtyminen oikein hyvä! 6 saatiin ymmärrettävästi.

Liikkeestä seisominen: Taas valmistava osuus oli hyvä, mutta Taiga ei silti seisahtunut käskyyn, eikä edes käsimerkkiin! Outoa..Annen mukaan "stand" kuulostaa kauemmas samalta kuin "tänne", joten liekö sekoittanut..Tehtiin liike vielä kokeen jälkeen ennen repulle vaopauttamista ja vaikeaa oli silloinkin. Tosin ongelmiahan tämän liikkeen kanssa oli jo ennen koetta.. 0

Estehyppy: Taiga oli hienosti sivulla ja hyppäsi hyvin heti ensikäskystä. Ja ennen kaikkea seisoi kuin tatti paikallaan, kun tulin sen viereen. Ja ekalla käskyllä istui hyvin, Hyvä kontakti koko ajan! Eikä mitään steppailua kuten treeneissä. 10 :-)

Kokonaisvaikutus 7. Pinnat 139 ja kolmostulos.

Ensin hyvät puolet tästä kokeesta: ensinnäkään en liiemmin jännittänyt :-)) Paitsi ehkä paikallamakuussa..Joka tapauksessa Taiga piti ja halusi pitää nyt kontaktia koko ajan ja joka liike päästiin suorittamaan hyvästä, kontaktinhaluisesta perusasennosta. Tämä on äärimmäisen tärkeää, edellisessä kokeessahan koira oli kuin ei olisi ollutkaan. Ei ottanut perusasentoa eikä tosiaankaan halunnut olla läsnä. Seuraamiset menivät läpi kokeen ok, lukuun ottamatta sitä oikealle käännöstä ja sen jälkeistä ihmettelyä. Suorat menivät moitteettomasti. Repun sijainti oli väärä, saan syyttää siitä itseäni. Viettiä olisi saanut olla kokonaisuudessaan enemmän, mutta ei tämä nyt mitään laahustamista ollut. Hyvät liikkeellelähdöt ja maahanmenot .-) Myös luoksetulo oli tyypillisen vauhdikas, vaikka koria selvästi jarrasi ( varoi törmäämästä ) lähestyessään minua vikat metrit.

Huonoa on liikevarmuuden puute. Edelleen. Pitää nyt tehdä erilaisia treenejä, erilaisissa ympäristöissä ja yllttävissä tilanteissa. taiga on koira, joka tarvitsee toistoja ollakseen varma tekemisistään.

Kyllä se tästä :-)